İBB'de zabıta alımlarında akrabalara kadro kıyağı!

İBB'de zabıta alımlarında akrabalara kadro kıyağı!
İBB, 23 Kasım’da Zabıta Memurluğu sınav sonuçlarını açıklamıştı. Resmi internet sitesinde yayınlanan listede İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut’un akrabalarının isimlerinin yer aldığı iddia edildi.

ÜMİT KARADAĞ / GÜNBOYU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın boş bulunan Zabıta memuru kadroları için yaptığı sözlü sınav 31 Mart yerel seçimlerinden hemen önce 16 Mart’ta yapılmıştı.

23 Kasım’da İBB’nin resmi internet sitesinde açıklanan 495 kişilik listede dikkat çeken isimler yer aldı.

İddialara göre İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, seçimlerden hemen önce belediyede açılan zabıta kadrolarına akrabalarını yerleştirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de "istifa" tartışması yaşayan Bulut, AKP’nin İstanbul’da seçimi kaybetmesinin ardından emekliliğini istemişti.

6u.PNG

2u.PNG3u.PNG4u.PNG

5u.PNG

MEVLÜT BULUT'TAN İDDİALARA YANIT

İBB eski genel sekreter yardımcısı Mevlüt Bulut, hakkındaki iddiaları yalanlayarak durumun sadece soyadı benzerliğinden ibaret olduğunu söyledi.

Bulut'un konuya ilişkin açıklaması şöyle:

‘Bazı internet mecralarında akrabalarımın 31 Mart seçimleri öncesinde yapılan sınavlar sürecinde zabıta olarak belediyeye alındığı iddia edilmiş, delil olarak da 23 Kasım’da açıklanan zabıta alım listesi gösterilmiştir.

Bu listede soyadı ‘Bulut’ olan hiç kimse ile bir akrabalığım yoktur. Durum sadece soyadı benzerliğinden ibarettir. Kısa bir araştırma bu gerçeği iyi niyetli herkese ispat edecektir. Aslı astarı olmayan şekilde yapılan bu yayınları kişilik haklarımıza bir saldırı olarak görmekle birlikte karalama amacı güttüğü aşikâr olan bu yayınlara karşı hukuki haklarımızı saklı tutuyoruz.

Büyükşehir Belediyesi’nde halkımıza hizmet etmiş olmanın gururunu her daim yaşamaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.’

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar