İBB ve Esenler Belediyesi zabıtalarının yetki kavgası

İBB ve Esenler Belediyesi zabıtalarının yetki kavgası
İBB ile Esenler ilçe belediyesi arasındaki yetki anlaşmazlığı gerginliğe neden oldu. Bugün Esenler Cumhuriyet Meydanı'nda hareketli saatler yaşandı. İBB ekipleri ile Esenler Belediyesi zabıtalarının birbirine girmesine ramak kaldı.

GÜNBOYU HÜSEYİN KOÇ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri ile İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Göksu’nun Belediye başkanlığı yaptığı Esenler ilçesinde zabıtalar arasında alana kurulacak hemşeri derneğinin standı gerginliğe neden oldu.

Bu ay gerçekleşen Esenler Meclis toplantısında AKP'li Göksu: "TÜGVA'ya çatlasanız da patlasanız desteğe devam edeceğiz" söyleminde bulunmuş ve gerginliğe neden olmuştu. Yapılan açıklama tazeliğini korurken üzerine bugün yeni bir gerginlik daha yaşandı. 

akp-1.jpg

Gerginliğe, Esenler’de Adıyamanlılar Derneğinin, Cumhuriyet Meydanı'nda geleneksel olarak her yıl Esenler Belediyesi'nin bünyesinde gerçekleşen “NAR, BADEM VE ÇİĞ KÖFTE” festivalinde boy gösterecek çadırı İBB’den izin almadan kurmaya çalışması neden oldu.

Bu durum, İBB zabıtası ile Esenler Belediye zabıtasını karşı karşıya getirdi. 

Meraklı vatandaşların meydana toplanmasıyla alanda yoğun kalabalık oluştu. Uzun uğraşlar sonucunda Adıyaman dernek başkanının  İBB’den alınan yapılacak etkinliğe ve kurulacak standa onaylanmış imzalı izin kâğıdı getirmesiyle zabıtalar arasında sulh sağlanmış oldu.  

akp-7.jpg

Konuştuğumuz her iki tarafın yetkilileri ve vatandaşların görüşleri şöyle…

İBB yetkilisi: Bildiğiniz gibi ana arterler ve meydanlar İBB’ye aittir, burada yaşanabilecek tüm olumsuzlukların faturası İBB’ye çıkarılır. Esenler Belediye Başkanı, Kaymakamlıktan önce bize bildirimde bulunmalıydı. Ama Göksu kibir abidesi olduğu için böyle bir duruma gerek duymadı. Bu karışıklığın yegane suçlusu kendileridir” dedi.

akp-2.jpg

Esenler Zabıta Müdürü: Biz her yıl böyle etkinlikler yapıyoruz. İBB’nin bu etkinlikten haberi var” dedi.

“BİZİM PARAMIZLA YAPIYORSANIZ HARAM OLSUN”

Vatandaşlar ise: Dernek Başkanı bize “Bu etkinliği Adıyaman Belediye Başkanlığı ve valisi ile düzenliyoruz. Esenler Belediyesi'nin de  belli bir miktarına finansör olduğu bir etkinliktir. İki yıldan beri pandemi nedeniyle etkinliğimizi yapamadık. Narı, Adıyaman belediye başkanı gönderiyor, badem Valilik’ten, çiğ köfteler Adıyaman çiğ köfte dernekler federasyonundan... 3- ton 80 kişilik ekiple dağıtılacak. Etkinliğe getirilecek sanatçıların tamamının masrafı ve stant işleri Esenler Belediyesi tarafından karşılanacak dedi. 

akp-3.jpg

Bizler yurttaşlar olarak Esenler Belediye Başkanına diyoruz; bizlerin yoksulluk içinde yaşadığı ve tasarruf tedbirlerinin alınacağı bir ortamda, doların zirve yaptığı bir dönemde bu kadar masrafı bizim paramızla yapıyorsanız haram olsun.  İnsanlar elektrik, doğalgaz parasını ödeyemediği bir dönemde kimse bizim paramızla hava atmasın.

akp-5.jpg

Kendi yoksulunu doyuramayan belediye başkanının yaptığı ve destek olduğu böyle etkinlikler siyası rant için yapıldığını biliyoruz. Halk namusuyla vergisini veriyor karşılığında hizmet bekliyor ama halk enayi yerine konulmuş, Esenler halkı Göksu’ya köle yapılmış. Bizler bunun hesabını elbette sandıkta soracağız. 

akp-6.jpg
 
Belediye Başkanımız Göksu’dan şeffaf olmasını ve yapılan masrafın ne kadarının Esenler Belediyesi bütçesinden karşıladığını açıklamasını bekliyoruz. Yandaş belediyecilik, yandaş gazetecilik diye bir anlayış biliyorduk ama yandaş dernekçiliği bilmiyorduk onu da öğrendik” dediler.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar