İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmaya bomba gönderme

İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmaya bomba gönderme
İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), pandeminin başlangıç döneminde yaptığı 15 bin litrelik dezenfektan alımı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlattığı soruşturmaya ilişkin açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun 'bakanlık' göndermesi yaptı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İBB’nin korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında dezenfektan alması üzerine İçişleri Bakanlığı ‘ihalede devletin zarara uğratıldığı’ iddiasıyla Ekrem İmamoğlu hakkında ön inceleme başlatılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Ongun, "Bazı bakanlıkların 175 TL’ye aldığı dezenfektanlarla da ilgisi bulunmamaktadır" diyerek görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında göndermede bulundu.

Murat Ongun'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"İBB’nin aldığı ve Başkan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yeni bir soruşturma hazırlığına konu olan dezenfektanın gerçek litre fiyatı 3.70 TL’dir. Kür halindedir, 1 litreden 20 litre dezenfektan elde edilir. Bazı bakanlıkların 175 TL’ye aldığı dezenfektanlarla da ilgisi bulunmamaktadır."

murat-ongun-010.jpg

NE OLMUŞTU?

Odatv’den Can Özçelik, Ticaret Bakanlığı’nın, Bakan Ruhsar Pekcan ve eşine ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 9 milyon liralık dezenfektan alındığına dair belgeler paylaşmıştı.

Daha sonra Ticaret Bakanlığı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 9 milyon liralık dezenfektan alındığı iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakanlık, Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait şirketten dezenfektan alındığı iddialarını doğruladı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar