İBB Başkanı İmamoğlu: "Ben insanları yalanla ikna etmem"

İBB Başkanı İmamoğlu: "Ben insanları yalanla ikna etmem"
Haber Global'de yayınlanan 'Jülide Ateş'le 40' programının konuğu olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Tuttuğunuz her şeyi koparır mısınız?" sorusuna verdiği yanıtta ısrarlı ve mücadeleci olduğuna vurgu yaparak Ama burada ilkeli davranmayı mutlak yanına eklemek isterim. Yani ben bir yalanla insanları ikna etmem" dedi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan 'Jülide Ateş'le 40' programına bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuk oldu.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Siz bir üst akılın projesi misiniz?

"Toplum üst aklı olabilir. Sizin 'beklemiyorlardı' yorumunuza şöyle bir cevap vereyim; aslında şunu çok duydum, tanımlanan bir profile çok uygun bir kişilik olarak yorumlandığımı biliyorum. Dolayısıyla demek ki toplumun üst aklının aslında projesiyim. Yani toplumun üst aklı nasıl bir belediye başkanı istiyor? Nasıl bir yönetici istiyor? Tanımlamalarından bu işi irdeleyen, inceleyen arkadaşlarımın ya da partideki bizim yöneticilerimiz uyuşturduğunda "evet doğru profil" diye beni davet ettiler. Bir üst akıl varsa evet toplumun üst aklı öncü olmuş ve parti buna göre karar vermiş."

Moralinizi bozan haberlerlerden kaçar mısınız?

"Moralimi bozan demeyelim. Moralimi bozabilir, beni eleştirebilir. Yani insanların eleştirilerine de asla ve asla kızmamız mümkün değil ama benim esas moralimi bozan yalan ve iftira. Yani şöyle düşünün ki her gün bir insan sizi terörle suçluyor, terör örgütü üyesi olmakla suçluyor. Bu bazen yayınlarda, bazen gazeteler üzerinden... Ya benim dedemin mezarına çekim yapmaya gittiler. Düşünebiliyor musunuz? Bunun daha ötesi yok. Benim büyük dedemin mezarına çekim yapmaya gittiler, Acaba bunun büyük dedesi "İstiklal Savaşı gazisi mi, değil mi?" diye. Dolayısıyla gerçekten usandım ve bana medya takipten elbette notlar geliyor her sabah. Bakmıyorum. Çünkü kötü bir medya mecrası var Türkiye'de kabul edelim bunu. Özellikle yazılı medya. Elbette ki iyilerini tenzih ediyorum. İsimlerini söylemek istemiyorum, bazı isimler var toplumu infiale, şiddete yönlendiren isimler var. Ve bu isimler rağbet görüyor. Bir bakıyorsunuz bakanın yanında fotoğrafları var. Ülkem adına üzülüyorum ve beni aşağı çekmesin diye kendime daha steril bir alan oluşturuyorum."

İstanbul'un baş edemediğiniz bir problemi var mı?

"İstanbul'un çok fazla sorunu var. 16 milyon insan... Herkesin talebi farklı farklı. Ama güncel bir sorun yaşıyoruz aslında, yoksulluk sorunu var istanbul'un ve sayısı gittikçe büyüyor. Neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. İnsanlar işini kaybetmiş ve günlük hayatından yaşantısından para kazanan insanların nasıl bir ekonomik dünya ile karşılaşacağını bilmiyoruz. Dolayısıyla yoksulluk bizi zorlayacak. Baş edememek demeyelim. Ama gerçekten önümüzdeki günlerde şehirdeki yoksulluk bizi zorlayacak."

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak rüştünüzü ispatlayabildiniz mi?

"Bunu bugün söylersem hem kişiliğime aykırı bir laf etmiş olurum hem de böyle bir durumda rüştünü ispata dönük kararı verecek olan yine halktır. Önümüzde yıllar var. Rüştünü ispat hakkını ben 16 milyon insana bırakıyorum onlar karar verecekler."

Kendi kimliğinizi nasıl tarif ediyorsunuz?

"Kişisel duygularımı, toplumsal duygularla çok fazla karıştırmam. Yani inanç ve bunun gibi bir takım değerlerimi asla toplumsal duygular üzerinden üst üste örtüştürüp insanları kategorize etmem. Dolayısıyla demokratım, demokrat kimliğime inanırım. Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkmayı, özgürlüklere sahip çıkmayı çok önemserim. Adalet duygusunu çok önemserim. İnancımla yaşamayı çok önemserim ve bunu yaşarım ama asla hiç kimsenin inancıyla ilgili bir yorumda ve yarışta bulunmam. Dolayısıyla kendi kimliğine münhasır bir yapım vardır."

Tuttuğunuz her şeyi koparır mısınız?

"Çok ısrarlıyım. Çok mücadeleciyim. Çok imkansız gibi görünen bir çok ortamda insanları ikna ettiğimi bilirim. Ama burada ilkeli davranmayı mutlak yanına eklemek isterim. Yani kazanmak için her yolun mübah olduğuna asla inanmayan birisiyim. Tam aksine ilkeleriyle hareket eden, doğrularıyla hareket eden ve asla aldatmayan... Yani ben bir yalanla insanları ikna etmem."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar