İBB-AKP karşı karşıya: Kanal İstanbul şantiyesi durduruldu

İBB-AKP karşı karşıya: Kanal İstanbul şantiyesi durduruldu
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “26 Haziran’da temelini atacağız” dediği Kanal İstanbul şantiyesi İBB tarafından durduruldu.

Erdoğan’ın “26 Haziran’da temelini atacağız” dediği Kanal İstanbul şantiyesi İBB tarafından durduruldu. Bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.

Odatv’nin edindiği bilgilere göre, heçtiğimiz hafta yüklenici firma tarafından İSKİ arazisi kullanılarak kurulan şantiye, İBB tarafından Pazar günü sabah 05:00’de başlatılan operasyonla “İSKİ arazisi işgal edilerek ve havza sahasında kurulduğu gerekçesiyle” tahliye edildi.
 
Tahliyenin ardından, bu sabah bölgeye Jandarma birlikleri sevk edildi. Asker gözleminde, Sazlıdere üzerine yeni yapılan dökümle şantiye alanı tekrar kurulmaya başlandı.

İSKİ, dere üzerine yapılan bendin bu hafta yoğun yağış beklenen bölgede mal ve can kaybına yol açabileceği uyarısını Karayolları Genel Müdürlüğüne yazılı olarak bildirdi.

Askerlerin önlem aldığı bölgeye bugün CHP milletvekilleri Gökhan Zeybek ve Turhan Aydoğan da giderek incelemelerde bulundu. İki milletvekili ne askeri ne de şantiye sorumlusu olarak hiç bir yetkiliye ulaşamadı.

kanal1.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar