Huzur evinde korkutan tablo: 70 kişi...

Huzur evinde korkutan tablo: 70 kişi...
Çorum'da bir huzurevinde 52'si yaşlı huzurevi sakini olmak üzere toplam 70 kişinin korona virüse yakalandığı iddia edildi. Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ise iddiaları yalanladı.

Huzur evinde korkutan tablo: 70 kişi...

Independent Türkçe’den Adem Demir’in haberine göre, Çorum Atıl Üzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde korona virüs tespit edildi. Huzurevinde görev yapan personel, her gün teste tabi tutulmasına rağmen, 52'si yaşlı huzurevi sakini olmak üzere toplam 70 kişi, koronaya yakalandı. Testi pozitif çıkan huzurevi sakinleriyle personelin tamamı Çorum'daki hastanelerde tedavi altına alındı. Personel 3 vardiya şeklinde görev yapıyor. Değişim yapıldığında huzurevinde çalışacak personel mutlak suretle teste tabi tutuluyor. 

'VİRÜSÜ HASTANEDE KAPIYOR'

Yapılan tüm testler negatif çıkmasına rağmen, geçen süre zarfında huzurevinde bulaş olduğu tespit ediliyor. Huzurevindeki sakinlerin farklı kronik rahatsızlıkları bulunduğu için bunlar zaman zaman hastanelere götürülerek tedavileri yapılıyor. Farklı bir rahatsızlığı bulunan bir sakin, hastaneye gidip, tedavisini görüp geliyor. Hastanede virüs kapan yaşlı sakin, hiçbir belirti göstermiyor. Birkaç gün sonra yapılan testlerde virüsün huzurevini sardığı acı şekilde öğreniliyor. Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken bir bakanlık yetkilisi, hepsinin tedbir amaçlı hastaneye sevklerinin gerçekleştirildiğini söyledi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar