Hürriyet yazarı Sağlık Bakanı'na seslendi: Test sayısı artmalı

Hürriyet yazarı Sağlık Bakanı'na seslendi: Test sayısı artmalı
Hürriyet yazarı Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında korona virüs test sayısının artması gerektiğine dikkat çekti.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

Hürriyet yazarı Prof.Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü köşe yazısında, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan korona virüs tablosundaki test sayısının azalışını yazdı. 

Müftüoğlu, bugünkü "Test sayısı artmalı, test protokolü değişmeli" başlıklı yazısında, "test protokollerinin bir an önce değiştirilmesi, test planlamalarında yeni bir aşamaya geçilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Osman Müftüoğlu'nun yazısından ilgili bölüm şöyle: 

Salgının başından beri iyimserim. 

Başlangıçtaki doğru önlemleri görüp Bilim Kurulu’nun da, Sağlık Bakanımızın da süreci doğru, hızlı ve etkili yönettiğini düşünenlerdenim. Bu nedenle de alınan kararları yürekten destekledim, desteklemeye devam edeceğim.

Kolay değil, halkımızın neredeyse tamamını ve sağlık ordumuzu aynı anda ikna ederek süreci mükemmel yönettiler. Ama ne var ki bir an önce harekete geçilmesi gereken bir konuyu yeniden gündeme getirmek isterim: Eğer yeni vaka sayılarını daha kısa zamanda azaltmayı, 1000’li rakamları devirip 500’lü rakamların altına inmeyi istiyorsak, ‘sessiz/hayalet taşıyıcılar’ı hızla belirlememiz ve izole etmemiz lazım.

Bunun yolu da daha çok ‘PCR testi’ yapmaktan geçiyor. Ne var ki bir ara 50 binli rakamları zorlayan günlük test sayımız, artacağı yerde giderek azalıyor. Son günlerde sürekli neredeyse 30 bin rakamının altında.

Kanaatimce test protokollerinin bir an önce değiştirilmesi, test planlamalarında yeni bir aşamaya geçilmesi lazım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar