KPSS skandalının altında aynı isim mi var! İşte flaş örgüt iddiası

KPSS skandalının altında aynı isim mi var! İşte flaş örgüt iddiası
Hürriyet yazarı Nedim Şener, bugünkü köşe yazısında Yediiklim Yayınevi’nin sahibi hakkında geçmişte FETÖ soruşturması yapıldığını konu edindi.

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS sınavının ardından cevap anahtarının yayınlanmasıyla, sosyal medyada soruların Yediiklim Yayınevinin deneme sınavlarında sorduğu sorularla birebir aynı olması dahilinde çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Denetlemeler sonucunda iddiaların doğru olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine KPSS sınavı iptal edildi.

Hürriyet yazarı Nedim Şener, iptal edilen KPSS’deki bazı soruların daha önce basılan deneme testlerinde olduğu ortaya çıkan Yediiklim Yayınevi’nin sahibi hakkında geçmişte FETÖ soruşturması yapıldığını yazdı.

"5.000 TL İLE FETÖ’YE MADDİ YARDIM"

Nedim Şener''in bugünkü köşe yazısının bir kısmı şu şekilde:

"FETÖ’cü bazı hesapların, bir anda Yediiklim Yayınevi’nin sahibi Münir Çelik’in AKP ve MHP’lilerle çekilmiş fotoğraflarını paylaşması, olay ortaya çıkar çıkmaz açılan soruşturmaya rağmen algı operasyonu yürütmesi dikkatlerden kaçmadı.

Münir Çelik’i biraz daha araştırınca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2018/207810 sayılı soruşturma kapsamında hakkında FETÖ/PDY Terör Örgütü üyeliğinden adli işlem yaptığı ve hakkında ‘Kovuşturmaya Yer Olmadığı’na dair karar verdiğini öğrendim. Çelik ifadesinde, 17/25 Aralık sürecinden önce 5.000 TL kadar kurban bağışı vererek FETÖ’ye maddi yardımda bulunduğunu, Yediiklim isimli şirketin Zaman gazetesine iki aboneliğinin olduğunu ancak daha sonra iptal ettirdiğini söylemiş.

Öte yandan, Yediiklim Eğitim Bilgisayar Yayıncılık Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın 2016/18019 sayılı soruşturma yürüttüğünü öğrendim. Ayrıca üzerinde durulan bir başka konu ise Yediiklim’in birçok alanda hazırladığı soru kitapçıklarında KHK ile ihraç edilmiş FETÖ’cü eğitimcilerin SGK kaydı olmadan görev yaptığı iddiası."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar