Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Hurdacı geldi haaannnııımmmm!

Ülkemizde trol olmak gerçekten zor.

Dün savunduğunun bugün tam tersi bir hamle yapıldığında, bu hamleyi savunamayacağın için anlık gelişen bir gıcıktan ötürü konuşamıyor, susuyorsun.

Bir gün önce göklere çıkardığın "Yedirmeyiz" diye meydan okuduğun kişi savunulamaz bir hata yaptığında, yüzün kıpkırmızı oluyor, boğazına pirinç tanesi kaçmış gibi oluyorsun, susuyorsun.

Aldığın paranın hakkını vermek için yanlışı hararetle savunuyorken, savunduğun kavramın aksi yöndeki yeni gidişe seyirci olurken ses tellerini yormamak için susuyorsun.

"Dik dur eğilme; o, bu, şu seninle" diye yazına başlık atarken adını andığın o, bu ve şu gemiyi terk ederken; sessiz kalıp, terk edilen geminin battığı tuzlu suyu yutuyor, susuyorsun.

Biri senin yazdığın ve DEĞİŞMEZ DOĞRU diye lanse ettiğin yazının aslında hayal ürünü olduğunu ve GERÇEĞİN bambaşka olduğunu söyleyerek, belgesiyle ispatladığında utancının gözüne vicdansızlığını sokuyor ve yine susuyorsun.

Klavye başında atıp tutuyor, ekranlarda bol bol sallıyorken bilgi sahibi biri konuştuğunda, umursamaz tavırla ama can kulağıyla dinliyor, yiğitliğine dışkı sürmemek için susuyorsun.

Okuduğun ama anlamadığın birkaç satırı ansiklopedi okumuş edasıyla anlatıyor, karşında ansiklopediyi gerçekten okumuş biri çıktığında gözünün önüne ansiklopedi kapağını getirip "Şuna bak, gene bana kapak yaptı" diyor ama yine susuyorsun.

Topluma ufuk açmak için yazdığın süper değil züpper ötesi fikirlerinin toplumdaki tek yansıması, sıradan halkın idrak yollarını kapatmak olduğunu söyleyen biriyle karşılaştığında yine, yeniden, kullanmayı bildiğin tek hak olan susma hakkını kullanıyor ve susuyorsun.

Yalanı para için doğru gösterdiğini kendin de biliyorsun ama yüzleşmekten korkuyorsun. Biri senin karşına gelip "Korkma" dediğinde korkudan veya utançtan, altına edecek kadar tırsıyor ama altına etsen bile üstüne oturarak konuyu geçiştireceğini sanıyor ve susuyorsun.

Bunca olayda susa susa nereye varacak biliyor musun sonun ey trol kardeş?

Sustuğun ve yutkunamadığın gerçekler yüzünden guatr olacaksın. Ses tellerin isyan edip "Yeter artık, gerçekleri dile getir" diyerek dile gelecek.

Sen aslında her seferinde neye susuyorsun biliyor musun?

Eceline değil, onu yüceler yücesi Rabbi''m bilir, sen yaşayan ölü olmaya susuyorsun.

Yapma; komik olduğunu sanıyorsun ama gülünçsün. İşe yaradığını sanıyorsun ama geri dönüşümde bile işe yaramayan hurdasın.

Yapma!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları