Hülya Koçyiğit'in damadından soru soran gazeteciye dava

Hülya Koçyiğit'in damadından soru soran gazeteciye dava
Sayıştay'ın, Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın ortak olduğu şirketin Antalya'daki Konyaaltı Sahilini kiralamasıyla ilgili hukuka aykırılık tespit etmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili soru soran gazeteciye Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar tarafından dava açıldı.

Konyaaltı Sahil ihalesinin iptaliyle ilgili olarak 23 Ocak tarihinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek basın toplantısı düzenledi.

HaberimizVar'ın haberine göre basın toplantısının soru kısmına gelindiğinde gazeteci Ebru Küçükaydın, konuyla ilgili olarak Alkoçlar Turizm’in ve eski Başkan Menderes Türel’in açıklamalarıyla ilgili olarak Başkan Böcek’e soru yöneltti.

KÜÇÜKAYDIN’IN SORDUĞU SORULAR

Küçükaydın, canlı yayınlanan basın toplantısında şu soruları sordu:

“Antalyalı bir firma da Alkoçlar’a ortaktı, ama yaklaşık bir ay önce söz konusu ortaklıktan ayrıldı.  Özellikle sizin bu kararınızdan sonra ‘bizim marka değerimizi düşürdü’ şeklinde bir suçlamayla karşı karşıya kaldınız.  Oysa ki ihale sözleşmesinde var mı bilmiyorum, ama 3 defa konkordato ilan eden bir firma. İflasını da Konyaaltı sahilinden kazandığı parayla kurtaran bir firma. Yani marka değerini düşüren siz misiniz, onlar mı?

Bu firma ihale sözleşmesinde olmamasına rağmen, bölgeye dağıtım yapan gıda ve diğer ürünlerle ilgili toptancılarla bir promosyon anlaşması yaparak anlaşma dışında kalan hiçbir firmayı sahaya sokmuyor. Tabii bu promosyon ödemesi yapıldığı için yansıma yine vatandaşa cebine oluyor. Bu sözleşmeye aykırı durum değerlendiriliyor mu?

Artık eski başkan demeyeceğim çünkü Alkoçlar’ın danışmanlığını yapıyor gibi. Daha önce Rixos’un danışmanlığını yapan Sayın Menderes Türel’in Alkoçlar’la ilgili bir danışmanlık anlaşması var mı? Çünkü Antalya değerlerine sahip çıkmak yerine firmanın marka değerine sahip çıkan bir eski başkanla, bir siyasetçiyle karşı karşıyayız.  Bir danışmanlık anlaşması var mı açıklamaları o yönde anlaşılıyor. Belki sizin bir bilginiz vardır diye sormak istedim.”

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Küçükaydın’ın basın toplantısında gazeteci olarak sorduğu soruların ardından Alkoçlar Turizm firması Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcılık Basın Suçları Soruşturma Bürosu 2020/7768 dosya numarasıyla soruşturma başlattı.

Küçükaydın’ın şirkete yönelik sarf ettiği sözlerle ilgili olarak savcılık basın toplantısının video kayıtlarını inceledikten sonra gazeteciye dava açılıp, açılmayacağına karar verecek.  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar