Hülya Avşar: Başka ülkede olsa heykelimi dikerlerdi

Hülya Avşar: Başka ülkede olsa heykelimi dikerlerdi
Hülya Avşar'ın adına düzenlenen, geliriyle oluşturulan fonla dar gelirli ailelerin çocuklarına tenis eğitiminin verildiği ve burs imkanı sağlayan Hülya Avşar Cup, 20'nci yılına girdi. Verdiği röportajda, "Başka ülkede olsa heykelimi dikerlerdi, benim böyle bir beklentim olmadı. Böyle daha mutluyum" şeklinde konuştu.

Hülya Avşar'ın adına düzenlenen Hülya Avşar Cup, başladığı 2001'den bu yana en çok katılımın sağlandığı tenis turnuvası olmasının yanı sıra elde edilen gelirle açılan fon bünyesinde dar gelirli ailelerin çocuklarına tenis eğitimi verilmeye başlandı. Böylelikle zengin sporu olan tenisten dar gelirli ailelerin çocukları da faydalandırılıyor.

uip.jpg

Hülya Avşar Cup, 2011'den itibaren yeni bir misyon daha edindi; 12 - 18 yaş gruplarında ilk 8 içerisinde bulunan teniste yetenekli, gelecek vaat eden genç tenisçilerin yıllık turnuva masrafları da karşılanmaya başlandı. Ayrıca başarılı lise ve üniversite öğrencilerine burs da sağlanıyor.

Belki günün birinde Hülya Avşar Cup'ın bursuyla tenise başlayan biri GrandSlamTurnuvaları'nda yer alacaktır. Ayrıca teknik ve maddi sorunlar nedeniyle tenis oynayamayan engelli vatandaşlarımız da Hülya Avşar Cup bünyesinde korta çıkarak moral bulup hayat ağacının dallarından birine tutunabiliyor.

 

o-001.jpg

Hülya Avşar, Hülya Avşar Cup ile 20 yıldır iki konunun altını çizmeye çabalıyor. Birincisi; ebeveynlerine, çocuklarının fiziksel ve ruhsal gelişimlerine tenisin ne ölçüde katkı sağlayan bir spor olduğu.

İkincisi; oynanacak araç - gereçler bazında olmasa da kortların bulunduğu kulüplere üye olma açısından masraflı bir spor olan tenisi; belediyeler, çeşitli kurum ve kuruluşların katkılarıyla herkesin sporu olmasının sağlanabileceği.

jiops.jpg

"BENİM BEKLENTİM YOK"

Hülya Avşar Habertürk'e verdiği röportajda,  "Açıkçası Hülya Avşar Cup'ın kimseye ihtiyacı yok sanıyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptıklarıyla 20 yıldır düzenlenen Hülya Avşar Cup'ın yaptıklarını yan yana getirsek onlar için iyi olmaz. Yapılan söylenmez ama başka ülkede olsa heykelimi dikerlerdi, benim böyle bir beklentim olmadı. Böyle daha mutluyum. Nasıl ki okul yaptırdığım için mutluysam, binlerce kişiyi tenise başlattığım için de mutluyum.

juiol.jpg

Hülya Avşar Cup, en çok katılımı olan ayrıca engelli tenisçilerin de yer aldığı tenisin gitgide yayılmasına, benimsenmesine, sempati kazanmasına, sevilmesine sebep olan bir turnuvadır" ifadelerine yer verdi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar