Hulusi Kentmen'in evi restore edilerek sanat evi olacak

Hulusi Kentmen'in evi restore edilerek sanat evi olacak
Yeşilçam'ın usta ismi, baba ve zengin rollerinin ustası Hulusi Kentmen'in, İzmit'te bulunan evi restore ediliyor. Ev, 1.5 yıl sürmesi beklenen restorasyon çalışmalarının ardından sanat evi olarak kullanılacak.

Hulusi Kentmen'in evi sanat evi olacak

İzmit Belediyesi, Yeşilçam’ın emektar isimlerinden Hulusi Kentmen’in, İzmit ilçesi Veliahmet Mahallesi’nde bulunan 2 katlı evinin restorasyonu için çalışma başlattı. Yaklaşık 15 yıldır kullanılmayan ve zamanla harabeye dönen ev, yapılan restore işleminin ardından yeniden hayata kazandırılacak.
1.5 yıl sürmesi tahmin edilen restorasyon çalışmalarının ardından tarihi evin halka açık bir sanat evi olması planlanıyor. Aslına uygun bir şekilde yenilenecek binada, yapının 3 boyutlu dijital verileri bilgisayarlı çizim ortamına aktarılacak ve buna göre restorasyon projesi oluşturulacak.

"KENTE DEĞER KATACAK"

Restorasyon çalışmasıyla birlikte evin yeniden hayata kazandırılmasının hem mahalleye hem de kente bir değer katacağını ifade eden mahalle sakini Rıza Öziriç, “Ünlü sanatçı Hulusi Kentmen’in binası olması hepimiz tarafından biliniyordu. Yıllardır atıl durumdaydı ve restorasyon çalışmasının başlatılması bizi çok memnun etti” dedi. 

kentmen-ev.jpgkentmen-ev2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar