Hulusi Akar ve Yaşar Güler'den CHP'li Ali Mahir Başarır'ın ordu ile ilgili sözlerine yanıt

Hulusi Akar ve Yaşar Güler'den CHP'li  Ali Mahir Başarır'ın ordu ile ilgili sözlerine yanıt
Sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarının temsilcileri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesine destek ziyaretinde bulundu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, 'ordu satıldı' tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hangi sebeple olursa olsun birilerinin orduyu özne olarak kullanıp onu 'satılmış' kelimesiyle yan yana koyması gerçekten akla ziyan bir husus." ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ise, "Silahlı Kuvvetler için 'satılmıştır' ifadesi hiç hoş olmadı, çok yanlış. İnanıyorum ki hukuk gereğini yerine getirecek" açıklamasında bulundu.

Genelkurmay Başkanı Güler, "Silahlı Kuvvetler için 'satılmıştır' ifadesi hiç hoş olmadı, çok yanlış. İnanıyorum ki hukuk gereğini yerine getirecek. Hiçbir şekilde moralimiz bozulmamıştır, tam tersine daha azimli olarak görevlerimizi yapmaya devam edeceğiz." dedi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Tank Palet Fabrikası’nı ima ederek sarf ettiği “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış” sözlerini gerekçe göstererek soruşturma başlatmıştı.

Katıldığı televizyon programındaki Türk ordusuna yönelik sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de partisinin grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplamıştı.

Başarır, programda söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine, “Söylenecek her şey söylendi. Parti sözcümüz her şeyi söyledi. Ben de her şeyi söyledim. Sosyal medya hesabımdan da paylaştım. Söyleyecek hiçbir sözüm yok. Benim ordumla ilgili, Mehmetçikle ilgili söylemlerim televizyonda çok net. Sadece bu iftirayı atanları önce halka sonra Allah’a havale ediyorum” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar