Hükümete yakın isim Erdoğan'ın dolar planını sızdırdı: Erdoğan tarihe geçmeye hazırlanıyor, satın kurtulun!

Hükümete yakın isim Erdoğan'ın dolar planını sızdırdı: Erdoğan tarihe geçmeye hazırlanıyor, satın kurtulun!
Yaptığı isabetsiz dolar yorumları ile tanınan ekonomi yazarı Necmettin Batırel, yine iddialı açıklamalarda bulundu. Hükümetin körfez ülkeleri ile yaptığı anlaşmalar neticesinde doların düşeceğini vurgulayan Batırel, dolar sahiplerine ise flaş bir çağrıda bulundu.

HÜKÜMETE YAKIN İSİM DOLAR KULİSİNİ SIZDIRDI: 'ERDOĞAN TARİHE GEÇECEK'

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile girdiği bir döviz tartışması esnasında ''''Şakkadanak satarım'''' demesiyle akıllara kazınan ekonomi yazarı Necmettin Batırel, döviz kurları için yeni tahminlerini açıkladı.

Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel''den bomba bir iddia daha geldi. Türkiye''ye büyük döviz girişi olacağını belirten Batırel, elinde doları olanlara ise acilen bozdurmaya çağırdı.

Batırel''in yazısından ilgili kısım şöyle:

Para politikasında Maradona etkisinden söz ediliyor. Arjantinli futbolcunun 1986 Dünya Kupası final maçında attığı ikinci gol hafızalardan çıkmadı. Maradona’nın 5 İngiliz futbolcuyu büyük bir ustalıkla şaşırtarak sağ-sol yapmadan dosdoğru koşarak topu ağlarla buluşturması Türk ekonomisinde de yaşanacak deniyor. Dövizciler hiç hesaba katmadıkları, akıllarından bile geçirmedikleri hayal bile edemedikleri tarihî bir gol yiyecek. Kafalarını duvardan duvara vuracak. Ama iş işten geçecek. Nasıl mı? ÇOK GÜÇLÜ bir dolar girişiyle. Bu doğrudan yatırım olarak, portföy yatırımı ya da swap yoluyla da olur. Görün artık, kur 18 liraya dayandı, gidecek yeri kalmadı. Hâlâ anlamadınız mı? 20 Aralık 2021’de dolar 18,34 TL ile zirve yaptıktan sonra kur korumalı mevduat açıklamasıyla 11 liraya nasıl düşmüştü…

Şimdi ondan çok daha büyük bir kur depremi geliyor. Satın kurtulun. Kavcıoğlu’nun son çıkışı bunun altyapısını oluşturdu. 1 milyon doları olan şirketler TL kredisi çekemeyecek. Büyük fon girişiyle kurlar benim tabirimle şaklayıp sert düşüşe geçince bireysel ve kurumsal yatırımcılar büyük bir hızla altın ve döviz pozisyonlarını bozacak, TL’ye koşacak. İddia ediyorum dolar 10 liraya düşecek. Petrol gevşeyecek. Akaryakıt fiyatlarında büyük gerileme yaşanacak, enflasyonun yerinde yeller esecek. Felaket tellalları kusmuklarında boğulacak. Hükûmet 2023 seçimlerinde görülmemiş bir zafer elde edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyada ekonomik krizi çözen tek başkan olarak tarihe geçecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar