Hollanda'da genelevlere korona virüs paketi

Hollanda'da genelevlere korona virüs paketi
Hollanda Temsilciler Meclisi, korona virüs önlemleri kapsamında seks işçiliğinin yeniden yasaklanması nedeniyle zor durumda kalan sektör çalışanlarına yönelik bir ekonomik destek paketi hazırlanması gerektiğini açıkladı.

Genelevlere korona virüs paketi

Hükümet ortağı Hristiyan Birliği Partisi (CU) tarafından hazırlanan, seks işçilerine yönelik destek paketi önerisi, meclisin büyük çoğunluğu tarafından benimsendi.

Önerge sahiplerinden Stieneke van der Graaf, ilkbahar döneminde koronavirüs önlemleri nedeniyle çalışmaları yasaklanan seks işçilerinin zor bir süreç yaşadığını belirterek, salgının ikinci dalgasında bu sektör çalışanlarının devlet tarafından desteklenmesini istedi.

Hollanda hükümeti tarafından geçen hafta yürürlüğe konan önlemler kapsamında genelev, seks kulübü ve masaj salonlarının kapatılması kararlaştırılmıştı.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre; önergede seks işçilerinin, salgın döneminde çalışmaya zorlanmasını önlemek amacıyla hükümet ve belediyelerin ortaklaşa bir plan hazırlaması da yer alıyor.

Seks işçilerinin ivedilikle desteklenmesini öngören önerge, meclisin çoğunluğu tarafından kabul edildi.

Hollanda'da koronavirüs salgınının birinci dalgası sırasında, 15 Mart'ta ilan edilen ulusal karantina kapsamında seks işçilerine çalışma yasağı getirilmişti.

Bu süreçte hükümet serbest meslek çalışanlarını kapsayan yardım paketine genelev, seks kulübü ve masaj salonlarında çalışan seks işçilerini de dahil etti.

Yardım paketi kapsamında serbest çalışan seks işçilerine aylık net 1.500 euro ödendi.

BAZI SEKS İŞÇİLERİ GİZLİCE ÇALIŞTI

Ancak kaçak çalışan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan seks işçilerinin, geçimini sağlayabilmek için karantina döneminde de gizlice çalıştığı belirtildi.

Bu nedenle meclis, bütün seks işçilerini kapsayan bir yardım paketi önerisinde bulundu.

Başta Groningen olmak üzere birçok kent belediyesi de salgın döneminde seks işçilerine yönelik yardım programları hazırladı.

Groningen Belediyesi, sosyal güvenceden yoksun olan seks işçilerinin çiçek seraları ve diğer seralarda istihdam edilmesini içeren bir projeyi hayata geçirdi.

Meclis, salgının ilk aşamasında yaşanan sorunların tekrarlanmaması için seks işçilerinin bir an önce desteklenmesini istiyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar