Hollanda büyüklüğünde! Keşif yeri Mars...

Hollanda büyüklüğünde! Keşif yeri Mars...
Avrupa Uzay Ajansı ve Rusya Uzay Ajansı'nın ortak uydusu Trace Gas Orbiter, Mars yüzeyinin hemen altında Hollanda büyüklüğünde bir su kütlesi saptadı. Buz halindeki su kütlesinin büyük olasılıkla işlenebilir olduğu açıklandı.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Mars'ta yaşam ihtimalini güçlendirecek yeni bir açıklama yaptı. Mars'taki Valles Marineris isimli kanyonun altında Hollanda büyüklüğünde bir su kütlesi bulundu. 

Su, ESA ve Rus uzay ajansı Roscosmos'un ortak projesi olan ExoMars Trace Gas Orbiter tarafından tespit edildi. Rusya Bilimler Akademisi Uzay Araştırmaları Enstitüsü'nden Alexey Malakhov , "Valles Marineris'in merkezi bir bölümünün suyla dolu olduğunu gördük. Bu beklediğimizden çok daha fazla su. Bu, sabit düşük sıcaklıklar nedeniyle su buzunun kuru toprak altında kalıcı olarak kaldığı, Dünya'nın permafrost bölgelerine çok benziyor" dedi.

İLK SU BULGUSU DEĞİL

Keşif, Mars'taki ilk su işareti değil. Buzullar kutup bölgelerini kaplıyor ve önceki ESA misyonları, yüzeyinin birkaç kilometre altında potansiyel su depoları tespit etmişti.

Bununla birlikte yeni keşif, ESA'nın söylediği suyun çok daha "işlenebilir" olduğunu ortaya koyuyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar