Hindistan'ın Koronavirüsle savaşı: Doktorları askerler koruyor

Hindistan'ın Koronavirüsle savaşı: Doktorları askerler koruyor
Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan'da günlük vaka sayıları iki haftadır 50 binin üzerinde, rekor artış gösterdi.Sağlık sistemi çöküşün eşiğinde. Sayıları her gün azalan doktorlarıysa silahlı askerler koruyor.

Hindistan'ın Koronavirüsle savaşı: Doktorları askerler koruyor

Hindistan'da, yeni tip Koronavirüs vakalarında hızlı bir artış yaşanıyor. Bu durum sağlık sistemini çökme noktasına getirirken, doktorların ise can güvenliği bulunmuyor. Hasta yakınlarının saldırıları nedeniyle sayıları her gün azalan doktorlarıysa silahlı askerler koruyor. Vaka sayısının 2 buçuk milyona yaklaştığı, can kayıplarının 47 bini aştığı Hindistan'da sağlık sistemi çökmek üzere.


 Salgının artmasının yanında Bihar kentinden yansıyan görüntülerde, hasta yakınlarının saldırıları sebebiyle doktorların yanında askerlerin nöbet tuttuğu görülüyor. NTV'nin haberine göre; doktorlar, yakınlarını görmek isteyenlerin zorla yoğun bakım ünitesine girdiğini anlatıyor.

HASTA YAKINLARI ÖFKELİ

Ülkedeki Koronavirüs mücadelesinde ön sahta olan bir doktor yaşadıklarını şu cümlelerle anlatılıyor:

‘"Çok öfkeliler. Yakınlarını görmek için zorla içeri giriyorlar. Doktorları ya da güvenlik görevlilerini dinlemiyorlar. Kapıyı zorlayıp yoğun bakım ünitesine giriyorlar."

Ülkede Koronavirüse yakalanan doktorların sayısı da giderek artıyor. Bu sebeple hastanelerde görev yapan doktor sayısı da her geçen gün azalıyor.

GÜNLÜK VAKA 50 BİNİ GEÇİYOR

Dünyanın birçok ülkesinde ikinci dalga salgın önlemleri alınırken, Hindistan'da birinci dalga salgın giderek büyüyor. Aylardır hız kesmeden çoğalan vakalar son 24 saatte yeni bir rekor kırdı. Bir günde tam 66 bin 999 yeni Koronavirüs hastası tespit edildi.

Ülkede iki haftadır, günlük vaka sayıları 50 binin üzerinde seyrediyor. Hindistan'da can kayıpları da önlenemiyor. Son 24 saatte 950 kişi Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar