Hindistan'da korkunç olay! Evlilik teklifini reddedince yakarak öldürdü

Hindistan'da korkunç olay! Evlilik teklifini reddedince yakarak öldürdü
Hindistan'da 20 yaşındaki Gülnaz Hatun kendisiyle evlenmek isteyen ve tacizde bulunan Hindu bir erkek tarafından yakılarak öldürüldü.

Evlilik teklifini reddedince yakarak öldürdü

Hindistan basınındaki haberlere göre, Bihar eyaletinin Vaishali bölgesinde, 20 yaşındaki Gülnaz Hatun, Satish Kumar Rai tarafından kendisiyle evlenmesi yönünde sürekli rahatsız ediliyordu. Hatun ise Kumar'ın teklifini Müslüman olduğu ve kendisiyle evlenemeyeceği gerekçesiyle reddediyordu. 30 Ekim'de Rasulpur köyündeki evinden çöp atmaya çıkan Hatun, Kumar ve arkadaşları tarafından taciz edildi.

Hatun, Kumar'a karşı koyarak bu durumu annesine anlatacağını söyledi. Bunun üzerine Kumar ve arkadaşları Hatun'un üzerine gaz yağı dökerek yaktı. Hastaneye kaldırılan genç kadın, 15 Kasım'da yaşam mücadelesini kaybetti. Hatun'un ailesi, suçluların yakalanması için eyaletin başkenti Patna'da protesto gösterisi düzenliyor.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ YAĞDI

Muhalefetteki Hindistan Ulusal Kongresinin eski Başkanı Rahul Gandhi, Twitter'dan yaptığı açıklamada, yaşanan olaya ve bu durumu seçim sebebiyle saklayan Bihar hükümetine tepki gösterdi. Sosyal medyada, "JusticeForGulnaz" (Gülnaz için adalet) etiketiyle binlerce kişi paylaşımda bulundu. Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin son yıllarda arttığı Hindistan'da daha önce de benzer olaylar gerçekleşmişti. (AA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar