Hindistan'da her 15 dakikada bir tecavüz ihbarı

Hindistan'da her 15 dakikada bir tecavüz ihbarı
Hindistan'da 2018 yılında her 15 dakikada bir kadının tecavüz ihbarında bulunduğu belirtildi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, yönetim ve yargıda erkeklerin çoğunlukta olmasına vurgu yaparak, 34 bin tecavüz ihbarından sadece yüzde 27'sinin suçlu bulunduğuna dikkat çekti.

Her 15 dakikada bir tecavüz ihbarı…

Hindistan’da açıklanan son veriler ülkenin bu kötü şöhretini artıracak nitelikte. İçişleri Bakanlığı’nın geçen perşembe yayımladığı rapor 2018'de her 15 dakikada bir kadının tecavüz olayı bildirdiğini gözler önüne serdi.

34 BİN İHBARDAN SADECE YÜZDE 27’Sİ SUÇLU BULUNDU

Bu yıllık suç raporuna göre kadınlar 2018'de yaklaşık 34 bin tecavüz ihbarında bulundu. 2017’de de raporda buna yakın bir sayı verilmişti. Sputnik Türkiye’nin Reuters’tan aktardığı habere göre, bu 34 bin tecavüz ihbarının yüzde 85’i suçlama yöneltme ve yalnızca yüzde 27’si suçlu bulma hükmü ile sonuçlandı.

HÜKÜMETİN İSTATİSTİKLERİ GERÇEK SAYILARI YANSITMIYOR

Yine de hükümetin verdiği bu istatistikler gerçek sayıları yansıtmıyor çünkü ülkede tecavüzü polise ihbar etmek hala bir tabu olarak görülüyor, ölümle sonuçlanan vakalar da ‘tecavüz’ değil yalnızca ‘cinayet’ suçu altında soruşturuluyor.

“TEK BİR KADIN BAŞBAKANLA ÇÖZÜLECEK İŞ DEĞİL”

Kadın hakları örgütleri kadına karşı işlenen suçların fazla ciddiye alınmadığını ve soruşturmaların bu konuda pek hassasiyet sergilemeyen polisler tarafından yürütüldüğünü savunuyor.

Kadınlar İçin Ulusal Komisyon’un eski başkanı Lalitha Kumaramangalam, “Ülke hala erkekler tarafından yönetiliyor. Tek bir (kadın başbakan) Indira Gandhi ile çözülecek bir şey değil. Hakimlerin çoğu hala erkek” diye konuştu.

Aynı zamanda Başbakan Narendra Modi liderliğindeki Hindistan Halk Partisi (BJP) üyesi de olan Kumaramangalam, “Ülkede çok az adli tıp laboratuvarı, hızlı mahkemelerde de çok az hakim var” dedi.

Başkent Yeni Delhi’de 2012’de bir otobüste bir kadının toplu tecavüze uğraması ve öldürülmesi infial yaratmış, on binlerce kişi sokaklara dökülmüş, birçok siyasetçi ve sanatçı bu tür suçlara karşı eyleme geçilmesi çağrısı yapmıştı.

Daha ağır cezaların uygulanması ve tecavüz suçlularının hızlı hüküm giymesini sağlamak için yapılan düzenlemelere rağmen ülkede kadına karşı şiddet olayları son bulmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar