Hindistan'da dehşet verici olay! Yolsuzlukları yazdı diye diri diri yaktılar

Hindistan'da dehşet verici olay! Yolsuzlukları yazdı diye diri diri yaktılar
Hindistan'da yerel yöneticilerinin isimlerinin karıştığı yolsuzluk iddialarını haberleştiren muhabir Rakesh Singh evinde diri diri yakıldı. Olaydan hemen sonra saldırganlar cinayeti itiraf ederek tutuklandı.

Hindistan'da muhabir Rakesh Singh yerel bir gazetede yerel yönetici Sushila Devi'nin güneş panellerinin kurulumu dahil altyapı projeleriyle bağlantılı yolsuzluk yaptığı iddialarına yer vermişti. Muhabir haberden sonra öldürüldü. Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün internet sitesinde yer alan bilgilere göre, olay, 27 Kasım'da Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde Lucknow'a bağlı Balrampur bölgesinde meydana geldi.

Hindistan'da muhabir Rakesh Singh yerel bir gazetede yerel yönetici Sushila Devi'nin güneş panellerinin kurulumu dahil altyapı projeleriyle bağlantılı yolsuzluk yaptığı iddialarına yer vermişti. Yerel yöneticilerin adlarının karıştığı yolsuzluk iddialarını haberleştirince evine gelen iç kişi tarafından alkol içeren sıvı döküldü ve evi ateşi verildi. Hastaneye kaldırılan muhabir bir gün sonra Lucknow'daki bir hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Olaydan hemen sonra saldırganlar cinayeti itiraf ederek tutuklandı.

Saldırganlardan birinin Sushila Devi’nin oğlu Keshwanand Mishra olduğunu, üç saldırganın daha önce de Singh'i taciz ettiği ifade öğrenildi. Rakesh Singh'in ölüm döşeğindeyken bir meslektaşı tarafından çekilen ve "Gerçeği anlatmanın bedeli bu." şeklindeki ifadelerinin yer aldığı görüntü paylaşıldı. RSF'ye göre Singh, mesleğiyle bağlantılı olarak bu yıl Hindistan'da öldürülen dördüncü gazeteci oldu.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar