Hindistan varyantı can almaya devam ediyor! Her 4 dakikada bir kişi ölüyor

Hindistan varyantı can almaya devam ediyor! Her 4 dakikada bir kişi ölüyor
Korona virüs (Covid-19) salgınında Hindistan'da ortaya çıkan üç mutasyonlu yeni varyant ülkede vaka artışlarında rekorların yaşanmasına neden olmaya devam ediyor. Bir haftadır günlük 300 binin üstünde vakanın görüldüğü ülkede sağlık sistemi çöktü, krematoryumlarda yer kalmayınca parklara ve bahçelere yeni inşaatlar başladı.

Can kaybının günlük 3 binleri aştığı ülkede dün en ölümcül gün olarak kayıtlara geçti. Ülkede son 24 saat içinde yeni zirve görüldü. 

Son 24 saatte, Hindistan'da 375 bin pozitif vaka daha kayda geçti. Hindistan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, toplam vaka sayısı 18.3 milyonu aşarken, 3 bin 645 kişi daha salgın nedeniyle yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 204 bin 832'ye yükseldi. Uzmanlar, vaka ve ölü sayısının tespit edilenden daha fazla olduğunu söylüyor.

Ülküde ölümcül ikinci dalganın durdurulması için geniş çaplı aşılama kampanyası başlatıldı. Cumartesi gününden itibaren 18 yaşın üstündeki herkese aşı yapılmaya başlanacak. Ancak uzmanlar dünyanın ekonomik olarak en büyük ülkelerinden birisi olan Hindistan'ın aşı stokunun yeterli olmadığını söylüyor. Tahminlere göre Hindistan'ın sadece 600 milyon insanı aşılayacak kapasitesi var.

AŞI STOKU YETERSİZ

Aşı olmak için kaydolmaya çalışan insanların randevu almakta zorlanması ve randevu sitesinin defalarca çökmesi aşı stokunun yetersizliğini gösterir nitelikte. Pek çok kişi aşı kaydı yaptıramadığı için sosyal medyadan şikayet etti. 

Hükümet, aşı olmak için 8 milyondan fazla kişinin kayıt yaptırdığını söyledi. Ocak ayından bu yana Hindistan'da sadece yüzde 9'luk kesimi aşılanabildi. 

SPOR SALONLARI HASTANEYE, PARKLAR, BAHÇELER, OTOPARKLAR...

Vaka sayısının rekor kırdığı Hindistan'da hastaneler doldu taştı. Yetkililer çareyi kapalı spor salonlarını hastaneye çevirmekte bulundu. Bu nedenle Srinagar'da bir kapalı spor salonuna yataklar yerleştirildi. Associated Press ve Reuters, hastaneye dönüştürülen spor salonundan görüntüler paylaştı. Delhi, her dört dakikada bir Kovid-19'dan bir ölüm bildiriyor. Krematoryumlarda da yer kalmaması nedeniyle otopark, park ve bahçelere derme çatma krematoryumlar inşa edildi.

YARDIMLAR ULAŞMAYA DEVAM EDİYOR

Koronavirüs salgının ikinci dalgasında Hindistan'da hastanelerde dolup taştı, ölü sayısı nedeniyle de krematoryumlarda yer kalmadı. Sağlık sisteminin çöktüğü ülkeye dünyanın pek çok ülkesinden tıbbi yardım malzemesi gelmeye devam ediyor. 

Rusya'nın yaklaşık 22 ton tıbbi malzemenin bulunduğu iki uçağı başkent Yeni Delhi’ye iniş yaptı. Yardımlar arasında 20 birim ekipman, 75 suni solunum cihazı, 150 tıbbi gözlem monitörü, 200 bin kutu ilaç yer alıyor.

Beyaz Saray Çarşamba günü yaptığı açıklamada 1.000 oksijen tüpü 15 milyon N95 maskeleri ve 1 milyon hızlı teşhis testinin bulunduğu tıbbi malzemeyi Hindistan'a gönderiyor. Yardımın bugün Hindistan'a ulaşması bekleniyor.

Hindistan Rusya ile 850 milyondan fazla Sputnik V aşı dozu için anlaşmaya vardı. 1 Mayıs'ta Sputnik V aşısının ilk serisinin teslim edilmesi bekleniyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar