Hilal Kaplan şaşırtmadı! Atatürk düşmanı akademisyen Furkan Bölükbaşı'na bu sözlerle sahip çıktı

Hilal Kaplan şaşırtmadı! Atatürk düşmanı akademisyen Furkan Bölükbaşı'na bu sözlerle sahip çıktı
Atatürk'e hakaret ettiği için ceza aldığı kağıdı şeref madalyası olarak tanıtan akademisyene Sabah yazarı Hilal Kaplan sahip çıktı. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaretten dolayı 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası alan ve aldığı cezayı şeref madalyam diyerek sosyal medya hesabından paylaşan akademisyen Furkan Bölükbaşı'na Sabah yazarı Hilal Kaplan sahip çıktı. 

furkan1.jpeg

Günboyu'nun haberine göre Marmara Üniversitesi ‘Araştırma Görevlisi’ Furkan Bölükbaşı'nın paylaşımını alıntılayan Hilal Kaplan, "İfade özgürlüğü savaşçıları sessiz çünkü dertleri ifade özgürlüğü değil; bize istedikleri gibi hakaret etme ve sindirme özgürlüğü.." ifadelerini kullandı. 

İşte o paylaşım: 

hilal-tweet.jpg

NE OLMUŞTU

Marmara Üniversitesi ‘Araştırma Görevlisi’ Furkan Bölükbaşı, 2017 yılında sosyal medya ve Ekşi Sözlük’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaret içerikli paylaşım yaptı, yorumda bulundu. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, avukatı Taner Kazanoğlu aracılığıyla Bölükbaşı hakkında suç duyurusunda bulundu. Bölükbaşı’nın “Atatürk’ün hatırasına hakaret etmek, Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, Suç işlemeye tahrik etmek, Halkı birbirini öldürmeye tahrik etmek” suçlarını işlediği belirtildi.

Bölükbaşı hakkında Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’unda düzenlenen Atatürk’e ‘alenen hakaret etmek ve sövmek’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bölükbaşı davanın 23 Şubat 2021 tarihli karar duruşmasında paylaşımı kendisini yapmadığını ve Ekşi Sözlük’teki yorumlarının da suç unsuru oluşturmadığını ileri sürdü.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar