Hiçbir kulis haberi tutmayan Abdulkadir Selvi, seçim barajının kaça düşeceğini açıkladı

Hiçbir kulis haberi tutmayan Abdulkadir Selvi, seçim barajının kaça düşeceğini açıkladı
Seçim Yasası ve Siyası Partiler yasası hakkındaki çalışmaları değerlendiren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye’de yüzde 10 olarak uygulanan seçim barajının yarı oranında indirileceğini söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye’de yüzde 10 olarak uygulanan seçim barajının yarı oranında indirileceğini söyledi. Selvi, bugünkü köşe yazısında Seçim Yasası ve Siyasi Partiler yasası hakkındaki çalışmaları yazdı.

"YÜZDE 7'YE İNMESİ EĞİLİMİ..."

AKP'nin yaptığı çalışmaya göre seçim barajının yüzde 5’e ineceğini söyleyen Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle: Yüzde 10 olan seçim barajı yüzde 5’e iniyor. Yüzde 7’ye inmesi eğilimi ağır basıyordu ama yüzde 5 üzerinde uzlaşmaya vardı. Ancak MHP’nin önerisi alınmadan seçim barajı kesin olarak yüzde 5’e indi diyemiyoruz.

"İTTİFAK İÇİN BARAJ OLACAK MI?"

Selvi, ayrıca şunları kaydetti: Seçimlere ittifak halinde giren partiler açısından seçim barajının yüzde 10 olarak kalması ya da yüzde 12’ye çıkarılması gibi öneriler gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak için ayrıca baraj uygulanmasını doğru bulmamıştı. AK Parti’nin teklifinde ittifak için ayrı baraj yer almıyor. İttifakla ya da ittifaksız giren partiler açısından seçim barajı yüzde 5 olarak öneriliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar