Hiç korona virüs vakası olmayan Bartın'ın Aliobası köyüne ilgi artıyor!

Hiç korona virüs vakası olmayan Bartın'ın Aliobası köyüne ilgi artıyor!
Bartın'ın Amasra İlçesi Aliobası köyüne, ilgi gittikçe artıyor. Köy, korona virüsün ilk çıktığı zamandan beri hiç vaka görülmediği köylerden bir tanesi oldu. Köy muhtarı Ramazan Tığ, "Telefonlara yetişemiyorum" dedi.

Bartın'ın Amasra İlçesinde pandemi süresince hiç korona virüs vakası görülmedi. 600 nüfuslu olan Aliobası köyüne olan ilgi arttı. Türkiye'nin her ilinden , ev ve köyde yetişen organik ürünlere talep arttı. Aliobası köyü vatandaşları günlük yaşamlarında korona virüs süresince maske ve mesafe kurallarına harfiyen uyamaya devam ediyor. Köyün Muhtarı Ramazan Tığ, köydeki tüm evleri gezerek uyarılarda bulunup maske dağıtıldığını anlattı. 

koronavirusun-gorulmedigi-koyden-arsa-satin-almak-istiyorlar-7956-dhaphoto4.jpg

‘TELEFONLARA YETİŞEMİYORUM’

Kendileriyle gurur duyduklarını belirten Tığ, “10 aydır hiç vaka görülmedi. Bugün itibariyle yine hiç vaka yok, yine bu süreci devam ettiriyoruz. Vatandaşlardan bizleri arayan çok oldu, İzmir’den, İstanbul’dan, Ankara’dan, Çanakkale’den yani çok yerden arayan oldu. Adeta telefonum kilitlendi. Arayanlardan arsa talep eden çok oldu. Boş arsa ve ev istiyorlar. Villa yapmak isteyenler de beni arıyor. Bazıları, ‘bunu nasıl başardınız’ diyorlar, ben de onlara, ‘maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bunu yaptık’ diyorum. Dışarıdan köyümüze insan almıyoruz. Köyümüzdekileri de acil bir durum olmadığı sürece dışarıya çıkartmayarak, bu süreci atlatacağız. Benim köyümde yaşayan insanlar çok duyarlı davranıyorlar” şeklinde konuştu. 

koronavirusun-gorulmedigi-koyden-arsa-satin-almak-istiyorlar-7956-dhaphoto1.jpg

Köylerinde ürettikleri ürünler için sipariş aldıklarını söyleyen Tığ, “Her gün bizden bal ve dut pekmezi istiyorlar. Bununla ilgili çok sipariş aldık. Artık yetişemiyoruz. Bizler organik ürünlerimize güveniyoruz” dedi. 

"KÖYE MİSAFİR KABUL ETMİYORUZ"


Köyde yaşayan Ali Özer, “Köyümüzün her şeyi güzel, havası temiz, her şeyimiz organik. Bizler, söylenen kurallara harfiyen uyarak, köy dışına gitmiyoruz. İçeriye de misafir kabul etmiyoruz. Beslenmemize çok dikkat ediyoruz. Şu anda virüs yok, inşallah virüs bu köye uğramayacak” diye konuştu.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar