Hesap uzmanları açıkladı! SGK, Bağ-kur ve memur emeklilerine kaç TL zam yapılacak?

Hesap uzmanları açıkladı! SGK, Bağ-kur ve memur emeklilerine kaç TL zam yapılacak?
Türkiye'de milyonlarca emeklinin gündeminde 2022 Ocak ayından itibaren maaşlara uygulanacak zam oranları yer alıyor. Asgari ücretin de belli olmasının ardından emekliye gelecek zam oranları merak edilmeye başladı.

Konuya ilişkin yeni detayları paylaşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise emekli maaşlarında düzenleme yapacaklarını ifade etmişti. İşte 2022 Ocak emekli maaşı zam oranları...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı dahil tüm emekli gruplarını da kapsayacak biçimde maaşlarda yeni bir düzenleme yapacaklarını açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde gelen açıklama sonrasında yeni detaylar belli oldu. En düşük emekli maaşı alan vatandaşlarda da kademeli bir şekilde yapılacak düzenlemelerle iyileştirme yapılacağı müjdesini verdi.

Asgari ücrete yapılan yüzde 50'nin üzerinde zamla beraber emeklilerin yeni yılda alacakları zam oranları ise merak ediliyor. TÜİK verilerine göre son 5 ayda gerçekleşen enflasyona göre yüzde 10,48 oranı dikkat çekiyor.

Ancak net rakamlar aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından belli olacak. 3 Ocak'ta açıklanacak verilere göre, emekliler dahil olmak üzere birçok çalışan grubunda maaş ve diğer ücretlerde yapılacak artış oranları netleşecek.

EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşlarına yapılan düzenleme haricinde ortaya çıkan son rakamlar emeklileri memnun etmeyi başardı. 5 aylık enflasyon rakamlarına göre, yüzde 10,48 oranı dikkat çekiyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar