Herkes merakla bekliyordu! Dev yazılım Microsoft Windows 11'i tanıttı

Herkes merakla bekliyordu! Dev yazılım Microsoft Windows 11'i tanıttı
Yazılım devi Microsoft, yeni nesil Windows'u düzenlediği etkinlikte tanıttı. İşte Windows 11 ile ilgili tüm detaylar...

Microsoft düzenlediği dijital etkinlikte yeni nesil Windows'u resmen tanıttı.Windows 11, popüler masaüstü işletim sisteminin son on yıldaki en önemli güncellemesi olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda Panos Panay liderliğinde piyasaya sürülen ilk işletim sistemi sürümü olduğunu da belirtmek gerekir. Panay bildiğiniz üzere başta Surface olmak üzere Windows cihazlardan sorumlu yönetici olarak görev yapıyor.

YENİ BAŞLAT MENÜSÜ

Microsoft, yeni nesil Windows'ta Başlat menüsünü bir kez daha güncelledi. Windows 11 ile Başlat simgesi renkli hale gelirken uygulama simgeleri ile birlikte macOS tarzında görev çubuğunun ortasına taşınıyor.

020720210721076341085.jpg

Elden geçirilen Başlat menüsü daha basit hale geldi. Yeni bir tasarıma kavuştu ve canlı karolardan kurtuldu. Bunların yerine artık sabitlenmiş uygulamalar ve kişiselleştirilmiş öneriler var. Yeni Başlat menüsü geliştirme süreci durdurulan Windows 10X'ten Windows 11'e taşınmış görünüyor.

020720210721426344385.jpg

DAHA PÜRÜZSÜZ ANİMASYONLAR

Windows 11 sürümünde animasyonlar daha pürüzsüz görünecek ve daha doğal hissedilecek şekilde güncellendi. Bu değişikliği özellikle Başlat menüsüne tıkladığınızda veya pencereleri simge durumuna küçültüp kapattığınızda hissedeceksiniz. Animasyonlar, mobil işletim sistemlerinde gördüğümüzden daha akıcı duruyor.

PENCERELER VE DOSYA GEZGİNİ

Windows 11'de pencerelerin görünümü biraz değişti. Artık köşeleri hafif yuvarlak. Ayrıca şirket yeni sürümde Dosya Gezgini'ni de makyajladı. Geri Dönüşüm Kutusu, Disk Sürücüleri, Belgeler, Masaüstü, İndirilenler, Müzikler, Resimler ve Videolar klasörlerine ait simgeler yenilenmiş durumda.

020720210722116344483.jpg

WİDGET DESTEĞİ

Windows 11 işletim sistemi, Android ve iOS platformlarında görmeye alışık olduğumuz bir özellik sunuyor. Widget seçeneği işletim sisemine geri döndü. Daha önce Windows Vista'da karşımıza çıkan widget'lar henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı işletim sisteminden kaldırılmıştı.

Widget'lar Windows'a daha da gelişmiş bir biçimde entegre edildi. Kullanıcılar masaüstünü kendi widget’larıyla özelleştirebildikleri gibi üçüncü taraf geliştiriciler tarafından oluşturulanları indirip kullanabilecekler.

ANDROİD UYGULAMALARI WİNDOWS'A GELİYOR

Sunum sırasında Microsoft, Windows 11'in Android uygulamalarını destekleyeceğini resmen duyurdu. Uygulamalar ayrı bir pencerede, akıllı telefonlar ve tabletlerde olduğu şekilde açılacak. Geliştiriciler için de kolay bir geçiş vaat ediliyor. Yalnızca bir API entegre etmeleri gerekecek. Tüm uygulamalar yeniden tasarlanmış Microsoft Store'dan indirilebilecek.

020720210723076349043.jpg

YENİ MİCROSOFT STORE

Microsoft, Windows 11 ve Windows 10 için yeni bir uygulama mağazası tanıttı. Microsoft Store, kullanıcıların en sevdikleri uygulamaları, oyunları, filmleri ve daha fazlasını keşfetmelerine ve yüklemelerine yardımcı olmak için yeniden tasarlandı. Adobe Creative Cloud, Microsoft Teams, TikTok, Notepad ve Paint dahil olmak üzere birçok uygulama mağaza'ya gelecek.

020720210722366343951.jpg

OYUN PERFORMANSI

Microsoft lansman sırasında Windows 11'in oyuncular için neden ilgi çekici olacağını ayrıntılı olarak açıkladı. Şirketin yeni işletim sistemi DirectX 12 Ultimate, Direct Storage ve Otomatik HDR gibi teknolojileri destekliyor. Microsoft, Otomatik HDR'yi oyuncular için önemli Windows 11 geliştirmelerinden biri olarak konumlandırıyor. Otomatik HDR, bu teknolojiyi destekleyen ekranlarda SDR (standart dinamik aralıklı) oyunların HDR iyileştirmeleriyle çalıştırılmasına olanak tanıyor.

Sonuç olarak, HDR için oluşturulmamış oyunlar daha parlak, daha renkli görünecek ve Windows 11'de yalnızca Otomatik HDR etkinleştirilerek daha geniş kontrast ve ayrıntı elde edilecek.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar