Her aileye 450-1150 TL arasında ödeme! Beklenen destek geldi!

Her aileye 450-1150 TL arasında ödeme! Beklenen destek geldi!
Milyonlarca vatandaşın beklediği doğalgaz faturası desteğiyle ilgili flaş gelişme. Destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar detayları merak ediyor.

Doğalgaz desteği için belirli şartları taşıyan aileler bugünden itibaren e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Başvurusu kabul edilen aileye doğalgaz faturası için 450 lira ile 1.150 lira arası destek sağlanacak. Başvurular ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na giderek de yapılabilecek. Öte yandan mart ayında verilecek ödemeler PTT üzerinden yapılacak.

NASIL BAŞVURULUR?

Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen aileler, e-Devlet üzerinden ya da bakanlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYDV) giderek başvuruda bulunabilecek. Ödemeler, mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için verilecek destek tutarı, hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişiklik gösterecek. Kronik hastaların ve yaşam destek cihazlarına bağlı hayatını sürdürenlerin bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ilave yapılacak.

Doğal gaz ödemeleri, mart ve ekim olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilecek. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğal gaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar