Her 10 kişiden 1’i vegan olacak!

Her 10 kişiden 1’i vegan olacak!
Dünyanın en hızlı yaygınlaşan yaşam şekillerinden biri olan veganlığın 2030 yılına gelindiğinde her 10 kişiden 1'i tarafından benimseneceği ifade ediliyor.

Hayvansal gıdayı ve ürünleri tüketmeyip çevre ve canlı dostu ürünleri benimseme disiplini olan veganlık, dünyanın en hızlı yaygınlaşan yaşam şekillerinden biri haline geldi.

Araştırmalara göre; 2030’a kadar her 10 kişiden birinin vegan olması bekleniyor.

İlk kez 1900'lü yıllarda ortaya çıkan vegan beslenme tarzı, Türkiye'de son yıllarda daha çok hayatımıza girmiş durumda.

1900'LERDE ORTAYA ÇIKTI

Tarihte vegan kavramından önce vejetaryenlik kavramı geliyor. Ne yenilip yenmeyeceği ise epey tartışmalı bir konu olarak yıllarca gündemde kaldı. İlk ele alınan konu 'süt ve yumurtayı tüketmeli mi? tüketmemeli mi?' olduktan sonra, 1923’te The Vegetarian Messenger olarak yayımlayan Donald Watson “Vejetaryenler için en uygun davranışın tüm hayvansalların olmadığı bir diyeti uygulamak” olduğu öne sürüldü. 1943’te süt ürünleri kullanmayan vejetaryenler, ayrı bir topluluk kurdu. Dolayısıyla yukarıdaki tanımın Watson tarafından 1944’te yapılmasından sonra vegan diyetin de çerçevesi çizilmeye başlandı.

TÜRKİYE'DE VEGANLIK

Veganlık artık daha kitlesel olmaya başladı. Türkiye’de veganlığın gelişimi son 2 yılda ivme kazandı. Özellikle yakınlarda Schawezenegger, James Cameron, JackiChan ortak yapımı, dünya klasmanındaki elit vegan sporcuların nasıl başardıklarını anlatan belgesel The Game Changers’tan sonra daha da fazla bilinmeye başlandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar