Heiko Maas'tan Türkiye mesajı: Almanya'nın diyalog çabası boşa gitti

Heiko Maas'tan Türkiye mesajı: Almanya'nın diyalog çabası boşa gitti
Avrupa Birliği'nin (AB) perşembe günü düzenleyeceği liderler zirvesi öncesi Türkiye'ye olası yaptırımları ele alan Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası konuşan Heiko Maas, Berlin'in Ankara ile diyalog için gösterdiği olağanüstü çabanın işe yaramadığını, bunun sonuçları olacağını dile getirdi.

Heiko Maas'tan kritik Türkiye mesajı

Türkiye ile AB üyeleri Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasındaki Doğu Akdeniz krizinin gündemde olduğu AB dışişleri bakanları toplantısında, 10-11 Aralık'taki AB liderleri zirvesinde Ankara'ya yaptırım tehdidinin hayata geçirilip geçilmeyeceği ele alındı. 

Almanya Dışişleri Bakanı, toplantının ardından da şöyle konuştu:

"AB içinde şimdi öncelikle şununla ilgileniyoruz: Özellikle Kıbrıs bakımından AB içinde çok, çok uzun zamandır tartışılanlar üzerinden tepki vermek."

"Almanya, temelde Avrupa Birliği'nin Türkiye ile diyaloğa devam etmesi gerektiği görüşündedir."

"Bu yüzden Almanya, son haftalarda Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs arasında uzlaşmaya varmak için çok fazla çalışma yaptı. Ama maalesef bu başarıya ulaşmadı."

Toplantının ardından açıklama yapan AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de benzer tonda konuştu.

Durumun daha da kötüleştiğini, Türkiye'nin davranışında kaydadeğer bir değişikliği kimse göremediğini dile getiren Borrell, dışişleri bakanların bugünkü değerlendirmelerle ilgili liderlerine bilgi vereceğini ve perşembe-cuma düzenlenecek zirvede Türkiye ile ilişkiler konusunda karar verileceğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar