HDP’li vekil Türkiye aleyhine oy kullandı!

HDP’li vekil Türkiye aleyhine oy kullandı!
Parlamentolararası Birlik toplantısında, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na karşı çıkan bir tasarı hazırlandı. HDP’li vekil Hişyar Özsoy da buna destek verdi

Sırbıstan'ın başkenti Belgrad'ta, geçtiğimiz pazartesi günü düzenlenen Parlamentolararası Birlik (PAB) toplantısına HDP'li vekilin Türkiye aleyhtarı tavrı damga vurdu. Fransa, İngiltere, Almanya, İsviçre ve Mısır, toplantıda Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin “Tek taraflı silahlı güç kullanarak Suriye topraklarında askeri saldırı başlatan Türkiye'yi esefle kınıyoruz” denilen bir tasarı hazırladı.

ŞENTOP DEVREYE GİRDİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un da katıldığı toplantıda PAB Türk grubunun AKP-CHP-MHP ve İYİ Partili 7 üyesi karar tasarısına ret oyu verdi. HDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy ise yabancı parlamenterler ile birlikte Türkiye aleyhinde hazırlanan karar tasarısına “Kabul” oyu kullandı. Tasarıya 677 kabul 73 ret oyu çıktı ancak Şentop'un önergesi sonucu konunun acil gündem maddesi olarak genel kurulda ele alınması benimsenmedi.

Toplantıda, Türk heyetine TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlık etti.

Şentop: Kendisini kınıyorum

TBMM Başkanı Şentop, HDP'li Hişyar Özsoy'u kınadı ve “Anayasamıza göre milletvekilleri 82 milyonun tamamını temsil eder. Tavrından büyük üzüntü duydum, o arkadaşımızı kınıyorum. Bu ülkenin milletvekillerinin ülke dışında milletin ortak menfaati için mücadele etmesi gerekir'' dedi. Toplantıya katılan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada milletvekillerinin özgür iradeleri ile oy kullandığını belirterek, “Çabalarımız sonucu karar tasarısının acil gündem maddesi olmasını engelledik'' diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar