HDP'li Mithat Sancar'ın Nevruz'daki bu sözlerine soruşturma başlatıldı

HDP'li Mithat Sancar'ın Nevruz'daki bu sözlerine soruşturma başlatıldı
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar hakkında Nevruz kutlaması sırasında yaptığı konuşması nedeniyle soruşturma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar hakkında, dün Diyarbakır Nevruz'unda yaptığı konuşma gerekçesiyle soruşturma başlattı. Sancar hakkında, “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldığı öğrenildi.

SANCAR NEVRUZ'DA NE DEMİŞTİ?

Diyarbakır Nevruz'unda terörist başı Öcalan ile ilgili konuşan Mithat Sancar, "2013 Nevruz'unda Öcalan'ın mektubunda yer alan barış çağrısını destekliyoruz, bugün de aynı talebi dile getiriyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, nevruzun barışa açılan bir kapı olduğunu ifade ederek, “Nevruz zulme ve ayrımcılığa karşı direnmenin adıdır. Nevruz, özgürlüğe olan tutkudur. Nevruz bir yaşam biçimdir, onurlu ve adil bir barışa açılan kapıdır. Nevruz bir buluşmadır, kucaklaşmadır, yan yana ve omuz omuza olmadır, birliktir. Nevruz, bütün birliklerin, kimliklerin eşit, hakça bir arada yaşamdır. Nevruz haykırıştır, hakikat yolculuğudur. Her nevruzda bu umudu güçlendiriyoruz. Bu umudu her nevruz ateş kadar sıcak tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

Partisine yönelik kapatma davasına değinen Sancar, halktan aldıkları güçle demokratik siyasette ısrarlarını sürdüreceklerini belirterek, şöyle konuştu:

Siyasetle yenemedikleri HDP’yi, şimdi de savcılarını harekete geçirerek kapatmak istiyorlar. Öyle bir iddianame ki hukuk tarihine büyük bir ayıp olarak geçecek. Buldukları tek şey bizim barış sesimizdir, özgürlük isteğimizdir, demokrasi çalışmalarımızdır.

Başka bir şey yok. Peki, hadi diyelim HDP’yi kapattılar, ya bu halkı ne yapacaksınız ? Yeni yollar açacağız. HDP bir dükkan mı? Siz nereyi kapatıyorsunuz? HDP budur, HDP halktır, halk HDP, umudun adresidir.

HDP, bu ülkede özgürlük içinde, barış içinde yaşamın güvencesidir. Bizim pusulamız barış, rotamız özgürlük, irademiz eşitliktir. Tekçiliğe karşı çoğulculuğu savunmaya devam edeceğiz. Demokratik siyasete yönelen darbelere daha da güçlenerek cevap vereceğiz. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar