HDP için kapatma başvurusu

HDP için kapatma başvurusu
HDP'nin terör örgütü PKK ile ilişkili olduğu iddiası ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Vatan Partisi, HDP'nin kapatılmasını talep edecek.

Vatan Partisi, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) terör örgütü PKK ile ilişkili olduğu iddiası ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, HDP’nin kapatılmasını talep edecek. Başvuru yarın saat 11.00’da Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem başkanlığında bir heyet tarafından yapılacak. Avukat Senem başkanlığındaki heyetin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na, HDP ile PKK’nın ilişkili olduğu yönündeki iddiaları belgeleri ile sunacağı ifade edildi.

Vatan Partisi konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem başkanlığında bir heyet, yarın (16 Ekim 2019, Çarşamba) saat 11.00’de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile terör örgütü PKK’nın ilişkilerini gösteren önemli bilgi ve belgeler sunacak, kapatma davası açılmasını talep edecektir. Sayın Senem, başvuru sonrası konuyla ilgili açıklamalarda bulunacaktır.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar