"HDP için değil şehitler için fidan diktik"

"HDP için değil şehitler için fidan diktik"
İBB’nin hatıra ormanında HDP milletvekilleriyle sahnelediği skandala karşı; Yeniçağ yönetici, yazar ve çalışanları, İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik’le birlikte  şehit ve kahraman kadınları temsilen diktikleri fidanlarla tepkilerini gösterdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’la birlikte ağaç diktiği hatıra ormanında artık PKK’nın şehit ettiği kadın öğretmenler ve Kurtuluş Savaşı kahramanı kadınlar adına dikilen fidanlar da boy verecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Büyükçekmece’deki hatıra ormanında şehit öğretmen ve kahraman kadınlarımıza yapılan vefasızlık ve saygısızlığa YENİÇAĞ son verdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’la birlikte ağaç diktiği hatıra ormanında artık PKK’nın şehit ettiği kadın öğretmenler ile Kurtuluş Savaşı’nın kahraman kadınları adına dikilen fidanlar da boy verecek. YENİÇAĞ yönetici, yazar ve çalışanları, hatıra ormanına PKK tarafından şehit edilen öğretmenler Aybüke Yalçın ve Dilay Kerman ile Kurtuluş Savaşımızın kadın kahramanlarından Kara Fatma ve Nezahat Onbaşı için diktikleri ağaçlarla bir ayıbı ortadan kaldırdı. İBB’nin aynı ormana Pervin Buldan’la birlikte HDP milletvekilleri Dilşat Canbaz ve Züleyha Gülüm için de ağaç diktiğini hatırlatan YENİÇAĞ İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik, “Bu skandala imza atanlar PKK’nın hayatlarının baharında şehit ettiği gencecik öğretmen kızlarımızı hiç mi aklına getirmedi?” diye sordu.

"VATANSEVER MİLLETİMİZ ADINA TEPKİMİZİ GÖNDERDİK"

Şehitlerimiz görmezden gelinerek PKK’nın siyasi organı olarak bilinen HDP’ye değer verilmesini hiç bir vicdanın kabul edemeyeceğini vurgulayan Ahmet Çelik şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin HDP tabanına selam çakan bu organizasyonu şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Bu vefasızlık ve saygısızlığa daha fazla tahammül edemezdik. Bugün gazetemizin yönetici, yazar ve çalışanlarından bir grupla buraya gelerek tüm kadın şehit ve kahraman kadınlarımızı temsilen diktiğimiz 4 sembolik fidanla vatansever milletimiz adına tepkimizi gösterdik. YENİÇAĞ olarak; milli birlik ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için birinci şart kabul eden bizden kimse şehitlerimizin unutulmasını ve onlara yapılan saygısızlığa göz yumulmasını beklemesin.”

Bilindiği gibi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı birlikte etiketleyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlaması büyük tepki toplamıştı. İmamoğlu, ardından Büyükçekmece’deki hatıra ormanına Pervin Buldan ve 2
HDP milletvekiliyle beraber ağaç dikerken bu tepkilere, “Tümüyle iyi duygular ile yazılmıştır mesajımız. Sağında, solunda, arkasında kimse bir şey aramasın” diye cevap vermişti. Pervin Buldan da konuyla ilgili soruları cevaplarken PKK ile ilişkilerini göz ardı edip, eleştirilerin HDP’yi kriminalize etme çabası olduğunu savunmuştu.

yc.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar