HDP Eş Genel Başkanı Temelli: "Kanal İstanbul yanlış projedir"

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: "Kanal İstanbul yanlış projedir"
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, iktidarın 'Kanal İstanbul' projesini eleştirdi. Temelli, "Kanal İstanbul külliyen hatalı yanlış bir politikadır, yanlış bir projedir" dedi.

"Kanal İstanbul yanlış projedir"

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bir otelde gerçekleştirilen partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, demokratik siyaset içinde mücadeleyi sürdürdüklerini ve geleceği hep birlikte inşa edeceklerini ifade etti. Temelli, "Kanal İstanbul külliyen hatalı yanlış bir politikadır, yanlış bir projedir. Bunu bütün bilim insanları söylüyor. Birkaç tane televizyona çıkan bilim adamı kisvesi adı altına konuşanlar var. Gerçek bilim insanı zaten böyle bir projeye başından karşı çıkar." dedi.

"İKLİM KRİZİ DERİNLEŞECEK"

Kanal İstanbul Projesi'ne karşı olduklarını, bunun ülkenin gereksinimi olmadığını savunan Temelli, ''İstanbul'a kanal açılacak. Tıpkı Osmangazi Köprüsü gibi, bütün kaynakları alacak Mardin'den, Şırnak'tan Van'dan. Götürecek oraya gömecek, ondan sonra niye Mardin, Şırnak yoksul. Bu akıl dışı projeleri hayata geçirerek aslında o çarkı çevirmek, saadet zincirini korumak istiyor. Külliyen hatalı yanlış bir politikadır, yanlış bir projedir. Bunu bütün bilim insanları söylüyor. Birkaç tane televizyona çıkan bilim adamı kisvesi adı altına konuşanlar var. Gerçek bilim insanı zaten böyle bir projeye başından karşı çıkar. Çünkü iklim krizini derinleştirecek, kentsel yıkımı büyütecek, ülkenin bütün kaynaklarını oraya gömecek bir proje zaten akıl dışıdır. İstanbullular istemiyor, Türkiye'nin hiçbir yerinde isteyen kimse de yok.'' diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar