HDP binası önünde aileler çoğalıyor: "Çocuklarımızı verin!"

HDP binası önünde aileler çoğalıyor: "Çocuklarımızı verin!"
Diyarbakır'da çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı eyleme bir baba da katıldı. Böylece HDP önünde eylem yapan aile sayısı 5'e yükseldi.

Çocuklarının HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia ederek dün HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen anneler Fevziye Çetinkaya ile Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in başlattığı oturma eylemi, yakınlarının da katılımıyla sürüyor.

Akşam saatlerinde oğlu Yusuf Begdaş'ın (17) dağa kaçırıldığı iddiasıyla ailelere katıldığını açıklayan baba Celil Begdaş, parti önüne gelerek annelerle birlikte oturmaya başladı.

Oğlunun yokluğuna dayanamayan eşi hastalandığı için eyleme kendisinin katılacağını dile getiren Begdaş, "Oğlum Yusuf 5 Mayıs'ta HDP il binasının ikinci katına girdi ve bir daha çıkmadı. 4 aydır ulaşamıyoruz." dedi.

Oğlunu aramak için borçlanarak birçok il dolaştığını vurgulayan Begdaş, "Oğlum için Van, Hatay ve birçok yere gidip aradım ama ulaşamadım. Çocuğumun nerede olduğunu bilmiyorum, bilsem kendim gider alırım. Ben ve eşim oğlumun kaçırılmasından sonra psikolojik sorunlar yaşıyoruz. Ben harbi Kürt'üm bunlar gibi sahte Kürt değilim. Daha önce yine eylem yaptım ama kimse bana sahip çıkmadı. Benim oğlumu getirsinler, kendi oğulları gitsin." şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar