Rusya'da hayvanlar için geliştirilen korona virüs aşısı tescillendi

Rusya'da hayvanlar için geliştirilen korona virüs aşısı tescillendi
Rusya Federal Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Müdür Yardımcısı Konstantin Savenkov, hayvanlar için geliştirdikleri korona virüs aşısının tescillendiğini bildirdi.

Hayvanlar için geliştirilen korona aşısında yeni gelişme

Rusya Federal Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Müdür Yardımcısı Konstantin Savenkov, hayvanlar için geliştirdikleri yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısının tescillendiğini bildirdi. Savenkov, ülkesinde hayvanlar için Kovid-19 aşısı çalışmalarıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Aşının Rosselhoznadzor'a bağlı Federal Hayvan Sağlığını Koruma Merkezince geliştirildiğini belirten Savenkov, "Etçil hayvanlar için 'Karnivak-Kov' aşısı tescil edildi. Bu, dünyada hayvanlar için geliştirilen ilk ve tek aşıdır" dedi.

"YÜZDE 100 ANTİKOR ÜRETİLDİ"

Aşının klinik deneylerinin Ekim 2020'de başladığını aktaran Savenkov, deneylerde köpek, kedi, vizon, tilki ve çeşitli hayvanların yer aldığını kaydetti. Savenkov, aşının hayvanlar için zararsız olduğunu savunarak, "Deneyler kapsamında aşılanan tüm hayvanlarda korona virüse karşı yüzde 100 antikor üretildi" ifadesini kullandı.

Nisanda aşının seri üretiminin başlayabileceği bilgisini paylaşan Savenkov, aşıya yabancı ülkelerin de ilgi gösterdiğini dile getirdi. Savenkov, Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana ülkede kedilerde 2 vakaya rastlandığını belirtti. (AA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar