Hayalleri engel tanımadı!

Hayalleri engel tanımadı!
Eskişehirli dansçı Derya Soyiç, doğuştan gelen rahatsızlığı nedeniyle 19 yaşında sağ, 22 yaşında sol bacağını kaybetti. Ampute dansçı Soyiç, iki bacağını kaybettikten sonra dans etmeye başladı. Tango ve vals yapan Soyiç, “Bir gün çıkıp, iki ayağım üzerind

Özel bir bankada çalışan 29 yaşındaki Derya Soyiç, omurilik rahatsızlığına bağlı olan meningomyelocele rahatsızlığı ile dünyaya geldi. 5 yaşına kadar normal bir yaşam süren Soyiç, 12 yaşına kadar parmak ucunda yürüdü. Ayağında oluşan yaralar nedeniyle dansçı Soyiç, 19 yaşında sağ ayağını, 22 yaşında ise sol ayağını kaybetti. Her iki bacağına protez takılan Derya Soyiç, adeta kuğu gibi dans edebiliyor.

33 AMELİYAT GEÇİRDİ

Yaşadığı sorunlar nedeniyle öğrenimine ara veren lise mezunu ampute dansçı Derya Soyiç, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünde eğitimini sürdürüyor. Bu yaşına kadar 33 ameliyat geçiren Soyiç, hastalığıyla ilgili olarak, “Ömrümün ilk çeyreğini, çok büyük zorluklarla, çok ciddi mücadeleyle geçirdim. Bu süreçte 33 ameliyat oldum. 12 yaşıma kadar parmak ucunda yürüyebildim. 12 yaşımda ayak tabanımda açık yara oluştu. 19 yaşımda sağ ayağımı kesilmekten kurtaramadık. Her şey yoluna girmişti. Aslında ben, beni neyin beklediğini bilmiyormuşum. 22 yaşında sol ayak tabanımda açılan açık yara ve ciddi enfeksiyon bulgusuyla 3 yıllık ağır tedavilerin sonucunda sol bacağımı da kaybettim. Artık ampute olan 2 ayağımla sürdürüyorum yaşamımı” dedi.

DANS EDECEK, KELEBEK ETKİSİ YARATACAKTIM

Hayatla olan mücadelesinde ailesinde ve doktorundan büyük destek gördüğünü belirten Soyiç, “Benim mücadelemde ailemden sonra en büyük rol doktoruma aitti. Dansa hep bir hayranlığım vardı. Ama kendi ayaklarımla bunu yapabilmem çok zordu. Değil dans etmek, yürümek bile çok zordu benim için. 22 yaşında sol bacağım için amputasyon kararı alındığında doktorum bana çeşitli videolar izletti. Ve bunların içerisinde en çok dikkatimi çeken 2 ayağı ampute bir dansçı oldu. Doktorum benimde yapabileceğime inandığını söyledi. O günden sonra her gün kendime söz vermiştim. Bir gün çıkıp, iki ayağım üzerinde dans edecek, kelebek etkisi yaratacaktım. Yaptım da ve evet bu bir başarıydı. Beni tanıyanlar bilir, düşününce, inanınca, gerçekten çok isteyince olmayacak hiçbir şeyin olmadığını savunurum sürekli” şeklinde konuştu.

TANGO VALS YAPIYOR

Tango ve vals yapan Derya Soyiç, “Profesyonel olduğumu söyleyemem ama her geçen gün daha da geliştiğimi gözlemliyorum. İnsanlar genel anlamda mutsuz, tahammülsüz ve yorgun. Evet, dönem dönem ben de bu duyguları yaşayabiliyorum ama tercihlerimizden biz sorumluyuz” ifadelerini kullandı.

dans2-002.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar