Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklaya göre, sıcaklık mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredecek. İstanbul'da sıcaklık 34 derece olacak.

Hava sıcaklıkları yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yurdun güney, iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği ve mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Açıklamada önümüzdeki bir haftalık süreçte ülkenin, Basra Alçak basıncı sebebi ile sıcak havanın etkisinde kalacağının tahmin edildiği belirtilerek, “Kuzeydoğu kesimleri dışında yurtta yağış beklenmiyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinde öğleden sonraları kısa süreli mevzi gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görüleceği, diğer yerlerde havanın genellikle az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar daha da artacağı ve mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da hafta sonundan itibaren bir haftalık süreçte yağış beklenmezken, sıcaklığının 31 ila 34 dereceler arasında seyredeceği öngörülüyor. Kentte havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor” denildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar