Haşlanmış yumurta suyunu dökmeyin! İşte faydaları...

Haşlanmış yumurta suyunu dökmeyin! İşte faydaları...
Haşlanmış yumurta suyu, uzmanların yaptığı araştırmalara göre saçlar, kemikler, çiçekler için oldukça faydalı olduğu ortaya çıktı.

Yapılan araştırmalara göre yumurta suyunda aşırı oranda Kalsiyum ve protein bulunmaktadır. Haşlanmış yumurta suyunun günlük tüketilmesinde çeşitli faydaları var.

İşte pek bilinmeyen haşlanmış yumurta suyunun yararları: 

Kemik erimesi ve kemik ağrıları: Yumurtayı kaynattığınız suyun içerisinde bulunan fazla miktarda kalsiyum kemik erimesi ve kemik ağrısı gibi ağrılara iyi geldiği bilinmektedir.

Çiçekleri besliyor

Haşlanmış yumurta suyunun içerisindeki kalsiyum bitkiler için aşırı faydalı. Sade dökülen su yerine, haşlanan yumurta suyu dökülse bitkilerinizi yeterli derecede beslemeye yetecektir.

Kuru saçlar daha fazla canlı

Kaynatılan yumurta suyunu saçlarınıza döktüğünüzde kuru olan saçlarınız daha fazla canlı görünmeye başlar. Kuru saçlar için bire bir yararlıdır. Daha ışıltılı saçlara sahip olabilirsiniz

Kireci söküp atıyor

Tencere ve çaydanlığınızdaki kireci yok edebilmek için kaynatılmış yumurta suyunu kullanabilirsiniz. Kabın içerisine yumurta kabuklarını alıp kaynatın. İçerisine de biraz sirke dökün. Kirecin ortadan kalktığını göreceksiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar