Hasan Hasan: “İktidarın amacı seçim yenilgisini unutturmak”

Hasan Hasan: “İktidarın amacı seçim yenilgisini unutturmak”
İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in soruşturma açılmasına Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen katıldığı televizyon programında tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Genel Başkan Meral Akşener hakkında 2016 yılında açılan FETÖ soruşturmasına getirilen gizlilik kararına Halk TV’de yayınlanan ‘Türkiye Nereye’ adlı programda tepki gösterdi.

Hasan Seymen tepkisinde, “Seçim yenilgisinin vatandaşlar tarafından unutturulması sağlanarak kendi içlerinden kurulmaya çalışılan yeni oluşuma katılacak arkadaşlarına aba altından sopa göstermeyi düşündüklerini hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Hasan Seymen, Akşener’e dava açılması durumunda İYİ Parti olarak sert tepki göstereceklerinin altını çizdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasay Seymen, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Aslında ortada bir dava yok, savcılık tarafından yürütülen bir soruşturma var. 2016 yılında partimiz kurulmadan evvel sayın genel başkanımızın MHP içindeki demokrasi mücadelesi sırasında başlatılan bir soruşturma bu… Öyle anlaşılıyor ki, 2016 yılından 2019 yılına kadar rafta bekletilmiş bu soruşturma… Yani o arada savcılık makamı 3,5 yıl boyunca delil toplama işine girmemiş diye tahmin ediyoruz. Bu soruşturmadan bizim haberimiz yokken Mayıs ayının 28’inde savcılık makamı Sulh ve Ceza Mahkemesi’nden gizlilik kararı istiyor. Gizlilik kararının gerekçesi, şüphelinin vekili ve kendisinin bu soruşturmadan haberdar olup delilleri karartma ihtimalini bertaraf etmek. Ama biz şu soruyu soruyoruz: 3,5 yıl boyunca hangi delili toplamadınız? Eğer şüphelinin bu delilleri karartma ihtimali varsa 3,5 yıl içinde bu karartmayı çoktan yapmıştır. 3,5 yılın sonunda bu dosya tam da İstanbul seçimleri iptal edildikten sonra niçin raftan indirilerek tekrar hareket kazandı?”

“Ben sayın genel başkanımızın avukatı sıfatıyla Cuma günü mahkemeden bu gizlilik kararının kaldırılmasını talep ettim. Önümüzdeki hafta eğer talebimiz karşısında bu mahkeme gizlilik kararı kaldırılırsa, ki bence öyle olmalı. Bu soruşturma Türk milletinin gözü önünde şeffaf bir şekilde gerçekleşmeli. Hep beraber dosyanın içinde ne var, ne yok göreceğiz. Sayın genel başkanımızın saklayacak, gizleyecek bir şeyi yok. Dosya açık bir şekilde tartışılır, incelenirse biz de savcılık makamına gerekli tüm belgeleri kayıtları vermeye hazırız. Yeter ki vatandaş bu şekilde oyalanmasın.”

“İKTİDARIN AMACI SEÇİM YENİLGİSİNİ UNUTTURMAK”

“Benim tahminim, iktidar partisi bu 31 Mart seçimlerinde uğradıkları yenilgi, sonrasında bu yenilgiye doymayıp haksız, hukuksuz bir şekilde İstanbul seçimlerini iptal ettirdikten sonra İstanbul seçmeninden yediği korkunç tokat sonrasında sersemlemiş durumda. Hem sayın Kaftancıoğlu’nun hem sayın genel başkanımızın bu şekilde yargılamalarının ve soruşturmalarının hızlandırılması ve gündemin bu şekilde meşgul edilmeye çalışılıyor. Böylece seçim yenilgisinin vatandaşlar tarafından unutturulması sağlanarak kendi içlerinden kurulmaya çalışılan yeni oluşuma katılacak arkadaşlarına aba altından sopa göstermeyi düşündüklerini hissediyorum.”

“Dosyalar raflardan indirip muhalefet partilerini korkutmaya çalışıyor ama milletimiz bu korkuları çoktan aştı. Artık bu hamleler kendilerine negatif olarak yansıyor.”

“Sayın genel başkanımıza yargı yolunun açılması durumunda İYİ Parti demokrasi çatısı altında çok sert tepki verir. Zaten bizden önce millet buna sert tepki verir. Ayrıca bu tepkiyi seçmen İstanbul’da verdi. Yani 13 bin 400 oy farkı 806 bine çıktı. Bir hukukçu gözüyle sayın genel başkanımızı ne kadar araştırırlarsa araştırsınlar hain FETÖ ile bir bağlantısını bulamazlar.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar