Mobilya sektöründen şok gelişme

Mobilya sektöründen şok gelişme
Hammadedeki enflasyon Mobilya sektörünü vurdu. Mobilya üreticileri hammadde maliyetleri her ay standart şekilde artınca peşin ödemelerde mobilyacılar sıkıntıya giriyor. Hal böyle olunca ufak firmalar yavaş yavaş kapanmaya başladı.

MOBİLYA ŞEKTÖRÜNDE ŞOK GELİŞME MALİYET ENFLASYONU FİRMALARI VURMAYA BAŞLADI

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Nuri Gürcan mobilya sektörüne ilişkin değerlendirmede bulundu, iç piyasada çok ciddi bir durgunlukla karşı karşıya olunduğunu ifade etti.

BloombergHT''de yer alan habere göre evliliklerin çok yoğun olduğu bir dönem olmasına rağmen şu anda ciddi anlamda durağan bir süreç yaşadıklarını belirten Nuri Gürcan, “Şu anda mobilya sektörünü yurtdışı ayakta tutuyor. Bu da olmaz ise zaten ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağız.” dedi.

Gürcan “Hammadde maliyetleri her ay olduğu gibi standart vaziyette düzenli olarak artmakta. Şu anda tamamen hammadde alıyoruz ve peşin ödeme yapmak durumunda kalıyoruz. Sektörün ciddi anlamda sermaye ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Bir yandan da dış piyasaya çalışanların, talepleri karşılayamama sıkıntısıyla karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Gürcan “Hakikaten ben şimdiye kadar böyle bir dönem görmedim. Mutlaka bir takım tedbirler alınmalı diye düşünüyorum. Bugün bir çok firmadan ödemelerini yapamamakla alakalı şikayetler gelmeye başladı. Ufak firmaların yavaş yavaş kapandığını görmekteyiz.” dedi.

Gürcan sektörün yılbaşı itibariyle ile yüzde 40 ile 55 arası bir zam yaptığını belirten Gürcan “Bazı firmalarımız da beşinci aydan itibaren yüzde 20 civarında tekrar bir iyileştirme yapma durumuyla karşı karşıyalar; çünkü kalifiye elemanı bulabilmek de şu anda çok zor” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar