Hamit Fendoğlu kabri başında anıldı! Türkiye'nin ilk faili meçhul cinayetiydi

Hamit Fendoğlu kabri başında anıldı! Türkiye'nin ilk faili meçhul cinayetiydi
Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 1978 yılında,  paketle gönderilen bombanın patlaması sonucunda katledilen dönemin Malatya Belediye Başkanı ve amcası Hamit Fendoğlu’nun katledilmesi olayının, Türkiye’nin ilk faili meçhul cinayeti olduğunu vurgulayarak, bu cinayetin aydınlatılmaması halinde, Türkiye’de Kürt sorununun çözülemeyeceğini savundu.

Hamit Fendoğlu, en yakın arkadaşı Adalet Partisi Bursa Milletvekili Kasım Önadım’ın adının ‘gönderici’ olarak yazıldığı, hediye görünümlü pakete yerleştirilmiş bombanın, paketin kendisine ulaştığı 17 Nisan 1978 tarihinde evinde patlaması sonucunda gelini ve iki torunu ile birlikte hayatını kaybetmişti.

Hamit Fendoğlu’nun katledilmesinin 43. Yıldönümünde, Yerel Vuslat TV’de yayınlanan Ramazan Sohbetleri programına katılan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, amcasının sadece Malatya’da değil, Irak sınırına kadar dayanan geniş bir coğrafyada çok sevilen ve saygı duyulan bir siyasi kimliğe ve duruşa sahip olduğunu söyledi.

Hamit Fendoğlu’nun katledilmesinin amacının Türkiye’yi kargaşa ve kaosa sürüklemek olduğunu ifade eden Mehmet Fendoğlu, Hamit Fendoğlu olayının Türkiye’deki ilk faili meçhul cinayet olduğunu vurgulayarak, “Hamido olayı çözülmediği müddetçe, Kürt sorununu çözemezsiniz” dedi.

Bu arada Milletvekili Fendoğlu, ölüm yıldönümünde amcası Hamit Fendoğlu ile gelini Hanife, torunları Bozkurt ve Kürşat Fendoğlu’nun Bulgurlu Mahallesi’ndeki mezarlarının başında dua etti.

Kaynak: Malatyahaber 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar