Hamilelikte cinsel ilişkiye dikkat! 

Hamilelikte cinsel ilişkiye dikkat! 
Amerikan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Koleji'nden hamilelik döneminde yaşanan cinsel ilişkiye dair uyarıda bulundu. "Hamilelik döneminde ilişkiden sonra vajinal akıntı veya kanama gibi bazı yeni yan etkiler yaşanılabilir" denildi.

Hamilelikte cinsel ilişkiye dikkat! 

Hamileliğin ilk üç aylık döneminde doktorunuz size cinsel ilişkinin zararlı olduğunu söylemediği sürece cinsel ilişki güvenlidir. Ancak güvenli ve rahat edebileceğiniz pozisyonları seçmek önemlidir.

Ama endişelenmenize gerek yoktur. İlk trimesterde akıntı veya hafif kanama oldukça yaygındır. Aslında, Amerikan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Koleji, kadınların yaklaşık yüzde 15 ila 25’inin hamileliğin ilk 12 haftasında kanama yaşayacağını söylüyor.

İmplantasyon kanaması

Rahim zarına döllenmiş yumurta implant olduktan sonra hamilelikte cinsel ilişkiden sonra kanama yaşayabilirsiniz. Bu kanama genellikle hafiftir ve 2 ila 7 gün sürebilir. Hamile olmasanız bile, ilişkiden sonra kanama yaşamanız alışılmadık bir durum değildir. Ayrıca, implantasyon kanaması yaşıyorsanız, gördüğünüz kanların bir kısmı meni ve diğer mukusla karışmış olabilir.

Vücudunuz hamilelik sırasında önemli değişikliklere uğrar, özellikle rahim ağzınız en çok değişen alanlardan biridir. Cinsel ilişkiden sonra ağrısız, kısa ömürlü, pembemsi, kahverengi veya açık kırmızı kan benzeri akıntı, özellikle ilk birkaç ayda rahim ağzınızdaki değişikliklere verilen normal bir tepkidir.

Hamilelik sırasında rahim ağzınız daha hassas hale geldiğinden, derin penetrasyon veya fizik muayene sırasında rahim ağzının zedelenmesi durumunda az miktarda kanama meydana gelebilir.

Kaynak: Posta

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar