Tarım arazileri sanayi bölgesine dönüşüyor: Hasadı beklemeden çalışmaya başladılar

Tarım arazileri sanayi bölgesine dönüşüyor: Hasadı beklemeden çalışmaya başladılar
Bandırma'da çiftçilerin ve vatandaşların ellerindeki tarım arazilerini acele kamulaştırma adıyla alan yetkililer, Organize Sanayi Bölgesi yapımına koyuldu. Ellerindeki toprakların yok fiyatına alındığından dert yakınan ve hasadından olan çiftçi, ''Bizden 20 bin liraya aldıkları araziyi 1 milyon liraya satıyorlar'' dedi.

ÇİFTÇİDEN 20 BİNE ALDILAR, 1 MİLYONA SATTILAR!

Türkiye''deki tarım arazileri yok olmaya devam ediyor. Marmara OSB isimli oluşum tarafından inşa edilecek Bandırma bölgesindeki Organize Sanayi Bölgesi inşaatına, acele kamulaştırma kararı ile alınan arazilerdeki hasadın beklenmeden başlandığı öğrenildi. Durumdan şikayet eden çiftçe ise kendilerine karşı, ''Çok para kazanacağız, zararınızı öderiz'' dendiğini söyledi.

Cumhuriyet''ten Şeyda Öztürk''ün haberine göre, Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çay, iktidara yakınlığıyla dikkat çekiyor. Eski AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olan Çay, Beykoz Kızılay Şube Başkanlığı yaptığı dönemde birinci derece sit alanı kapsamında olan bölgeye kaçak kafe yaptırmasıyla gündeme geldi. Ziraat mühendisi olan ve bölgede çiftçilik yapan Serdar Güngör, söz konusu projeye dair yürütmeyi durdurma davası açtı. Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan Güngör, “Buranın yeni Dilovası olmasını istiyorlar ancak orası iyi bir örnek bile değil. Çay, bu örneği övünerek söylüyor, sonra da çevre örgütleri buna destek veriyor. Dilovası ‘kanser yuvası’ diyebileceğimiz bir yer. Eğer burası da öyle olursa kanser vakaları katlanarak artar” ifadelerini kullandı.

ZATEN SU KITLIĞI VAR

Bölgenin su kıtlığı çektiğini vurgulayan Güngör, “Metal OSB çok suya ihtiyaç duyan bir tesis. Bu bölgede su kıtlığı var, yollarda çeşme bile yok. Bandırma içme suyunu Gönen Barajı’ndan kullanıyor. O barajdan Gönen Ovası sulanıyor, insanlar içme suyunu karşılıyor. Eğer OSB’ye buradan su alınırsa çok büyük bir rekabet doğacaktır” dedi.

''HASATTAN NE KADAR KAZANACAKSIN SANKİ?''

Güngör, söz konusu proje için çiftçilerin hasadının dahi beklenmediğini belirtti. Güngör, bir yurttaşın, “Temmuz ayını bekleyin hasadımızı yapalım” isteğine yetkililerin, “Hasattan ne kadar kazanacaksın sanki? OSB yaptıktan sonra çok para kazanacağız, paranı veririz” diye yanıt verdiğini iddia etti. Güngör, yurttaşların gördüğü zararıysa şu ifadelerle özetledi: “Kuzenim sanayici. Bölgenin merkezindeki 87 dönüm arazisini 40 bin TL’ye sattı. ‘Bana OSB’den yer verin’ dediğinde ise ‘5 dönüm araziyi 1 milyon TL’den satarız’ demişler.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar