Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Halkımızın engin bilgi düzeyi

Sosyal medyada hayal gören vatandaşın biri "Ekonomi çok kötü. Moratoryum ilan edilecek" diye kesin ifadelerle bir paylaşımda bulunmuş.

Altına yapılan en akıllı yorum "Moratoryum ne la?" şeklindeydi.

Ben de hemen hayali bir sokak röportajı için kameramanım Muittin ile sokağa çıktım.

Soru tek, "Moratoryum nedir, ilan edilirse ne olur?"

Ahanda cevaplar…

"Moratoryum bir elementtir. Rengi mora çalan toryuma denir. 17 Ağustos depremi de zaten Marmara Denizi''ndeki moratoryumları çıkartmak için yapıldı ABD tarafından."

"Ah evladım geçmiş olsun, çok da gençsin. Sanatoryuma mı gideceksin? Ah bu yoksulluk. Fiyatlar ateş pahası, beslenemeyince verem olursunuz elbet."

"Ben o dediğiniz şey ne menem bir şeydir bilmiyorum. Ama ilan edilirse en azından herkes bilmiş olur. Ne zaman ilan edilecek, hangi kanalda? Bu arada -ne menem- deyince canım menemen çekti gardaş."

"Moratoryum -Bir ülkede, savaş durumu ya da benzeri olağanüstü dönemlerde, devletin ödeme süresi gelmiş borçlarını yasayla ertelemesi- anlamına gelir. Devletimiz durdu durdu, gelen borçların gelişine vurdu ve goooollll. Ben futbolcuyum da abi!"

"Ben opera sanatçısıyım. Oratoryolarda görev aldım. Mor Ve Ötesi grubu ile seslendirilen oratoryolara moratoryum denir."

"Senin tipinde meymenet yok. Sen sorduğuna göre hayırlı bir şey değildir. Başında paralansın!"

Cevapları görünce röportajları uzatmadık.

Muittin bana "Çok yorulduk abi. Ben sana Hande Yener''in Mor isimli şarkısını açayım da, keyfin yerine gelsin" dedi ve eve döndük.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları