Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Halkı çarpma operasyonu

20 Aralık'taki fakir çarpma operasyonundan sonra halkı bir de zam operasyonuyla çarptılar. Ancak elektrik faturalarını düşürecek ve böylece halkımıza bir nebze olsun nefes aldıracak bir formül var bende.

Her vatandaşımız evine sayın Nebati'nin bir fotoğrafını assın. Gözlerindeki ışıltı ile aydınlanabilirler. Erdoğan doların üzerindeki köpüğü aldıklarını ifade etti ya. O köpüğü zamlarla halkın üstüne attılar.

Merkez Bankası asli görevi yerine iktidarın ekonomideki deneme yanılma politikalarına bir araç yapıldı. Oysa enflasyona karşı halkın alım gücünü korumak, fiyat istikrarını sağlamaktır Merkez Bankası'nın görevi.

Ne yazık ki, iktidarın yandaşları ihya eden politikalarında ana aktörlerden biri haline geldi.

Tıpkı TÜİK gibi. Hakikaten bir mucize yarattı TÜİK.

Açıkladıkları 2021 Tüketici Enflasyonu yüzde 36. Üretici enflasyonu ise, yüzde 79. Şu memlekette ne iyi üreticiler var. Maliyetler yüzde 79 artmış ama sadece yüzde 36 zam yapmışlar.

Madem öyle fahiş fiyat artışı diye ne sayıklıyor bu iktidar?

İKTİDARIN DEVREYE ALDIĞI PLAN

Demiştim ki, muhalefet erken seçim baskısını kamuoyu baskısı haline getirmeli, yoksa iktidarın krizden kriz çıkartarak iktidarda kalma planı devreye girecek. Buna da yakın geçmişten iki örnek vermiştim.

Erdoğan ne dedi Kılıçdaroğlu'na, "Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz'u görmediniz mi?"

Halbuki Kılıçdaroğlu'nun bu anlama gelen bir ifadesi, iması olmadı.

Saray'ın krizden kriz çıkartarak ya da kriz yaratarak gücünü tahkim etme projesinin test sürüşü yapılıyor. İktidarda kalmak adına.

Öyleyse; tekrar hatırlatayım;

Evet, iktidar düşürecek seviyede bir kriz var ama buna güvenilerek "Seçim 2023'te olsa da olur, nasıl olsa ekonomiyi düzeltemeyecekler, oyları iyice erir" diye muhalefet cenahında bir düşünce varsa çok büyük bir hata olur.

Çünkü, her geçen gün derinleşen ekonomik krizin yanında her geçen gün otoriterleşen bir iktidar da var. Unutmayın; Türkiye'de rejim şahsileşti, şahıs rejimleşti…

Ve dahası; iktidarın krizden kriz çıkararak ya da krizden kaos doğurarak iktidarda kalmakta ne kadar hünerli olduğu da siyasi tarihimizin hafızasındadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları