Halk TV'ye Kaftancıoğlu cezası

Halk TV'ye Kaftancıoğlu cezası
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun katıldığı programda sarf ettiği sözler nedeniyle Halk TV'ye 5 program durdurma ve yüzde beş idari para cezası kesildi.

RTÜK Halk TV'de yayımlanan Sözüm Var programına konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri nedeniyle 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası kesti.  

Kararı sosyal medya hesabından duyuran RTÜK üyesi İlhan Taşçı, "CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Bir iktidar değişikliğine gidişatı görüyorum, böyle olacağını da düşünüyorum” sözünü RTÜK, “Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik” sayarak Halk Tv’ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdi" ifadelerini kullandı. 

Taşçı kararın 3’e karşı 6 üyenin oyuyla, oy çokluğuyla kabul edildiğini duyurdu. 

KAFTANCIOĞLU NE DEMİŞTİ? 

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bu akılla değil; öfkeyle, hırsla, egoyla, bir kişinin aklıyla iş yapmaları iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle ya da başka bir şekilde... Bu ülkenin, halkın gözü açıldı. Kimin kendine hizmet ettiğini görüyor. Şöyle söyleyeyim; bir iktidar değişikliğine, hatta bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar