Hakkari'deki klip, gerçeğe dönüştü

Hakkari'deki klip, gerçeğe dönüştü
Hakkari'de hastalanan vatandaşların zorlu kış şartlarında hastaneye ulaştırılmasını konu alan klip, oyuncunun kızaktan düşmesi ile gerçeğe dönüştü.

Hakkari'nin Demirtaş köyü ve Zap suyu civarındaki dağlık alanlarda, hastaların zorlu kış şartlarında hastaneye ulaştırılma süreçlerine dikkat çekmek için hazırlanan klip, 'hastayı' canlandıran oyuncunun kızaktan düşmesi ile bir anda gerçeğe dönüştü. 

CORONAVİRÜS ŞARKISI ÇEKTİ 

17 yılda 8 albüm çıkartan Türk Halk Müziği sanatçısı Aydın Aydın, son olarak Çin'de ortaya çıkan ve binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan 'coronavirüs' ile ilgili yaptığı 'Korona var öpme' şarkısıyla adından söz ettirdi. Aydın Aydın, bu kez de Hakkari'deki bazı bölgelerde yıllar önce zorlu kış şartlarında kızakla hastaneye ulaştırılan hastaların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için Türkçe ve Kürtçe sözlerden oluşan 'Söyle doktor söyle hastalığım nedir" şarkısı için klip çekti.

KIZAKTAN DÜŞTÜ 

Çekimler Zap suyu ile Hakkari'nin Demirtaş köyündeki karlı dağlarda yapılırken, senaryo gereği Aydın hastalanan bir kişiyi kızakla hastaneye ulaştırmaya çalıştı. Çekimler sırasında, karlı bölgede birçok kişi tarafından taşınan hasta rolündeki kişi, bir anda kızaktan düşüp yuvarlandı ardından baygınlık geçirdi. 

Çevredekiler tarafından yerden kaldırılan baygın kişi, köydeki minibüse konuldu. Bir süre burada bekletilen hasta, daha sonra bölgeye çağrılan ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar