Hakan Atilla’nın istifa kararının arka planı ortaya çıktı

Hakan Atilla’nın istifa kararının arka planı ortaya çıktı
Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla’nın istifa kararının arka planında, kurumun Yönetim Kurulu Başkanı Erişah Arıcan’la yaşadığı anlaşmazlığın olduğu ileri sürüldü.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla’nın istifa etme kararı aldığı iddiasının arka planına dair kulisler ortaya çıkmaya başladı. Buna göre Atilla, aynı zamanda Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan’la yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle bu kararı aldı. ABD'de Halkbank davası sebebiyle 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye'ye döndüğünde Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne getirilen Hakan Atilla'nın bu ay sonunda istifa edeceği iddia edilmişti. Patronlardunyasi.com'da yer alan habere göre Borsa İstanbul'un 26 Mart'taki genel kurulu öncesi gerekçe göstermeksizin 1 ay izin alan Hakan Atilla’nın genel kuruldan sonra görev alma niyetinde olmadığı da iddialar arasında. 

"İDDİALARA CEVAP VERMEK ANLAMLI DEĞİL"

Hakan Atilla iddialarla yaptığı ilk açıklamada izne ayrıldığını doğrulayarak, “İddialara cevap vermek anlamlı değil o yönde bir karar alırsam borsa resmî bilgilendirme yapar elbette” demişti. İstifa iddialarının sebebi olan gelişmelere dair kulisler ortaya çıkmaya başladı. Odatv, Hakan Atilla’nın istifa kararının arkasında, Borsa yönetimine AKP kökenli isimlerin bazı taleplerine direnmesinin bulunduğunu öne sürdü. Haberde, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan’ın Hakan Atilla’ya personel alımı, mevcut personelin iş durumları konusunda talepte bulunduğu ve işi ileri götürerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet ettiğinin konuşulduğu belirtildi.

"BEN BU ŞEKİLDE ÇALIŞMAM" 

Atilla sıkıntıyı aşmak için devlet teamüllerine uygun şekilde Maliye ve Hazine Bakanı Lütfü Elvan il temasa geçti. “Ben bu şekilde çalışamam" diyen Atilla’ya Bakan Lütfi Elvan "Haklısın" dedi. Aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Prof. Dr. Erişah Arıcan, Berat Albayrak’ın doktora tezinin hocası olarak biliniyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar