Hafta başı kar, haftasonu günlük güneşlik! Aman dikkat hasta olmayın!

Hafta başı kar, haftasonu günlük güneşlik!  Aman dikkat hasta olmayın!
Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında hava sıcaklıklarının azalarak kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi, hafta ortasından itibaren, mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor. Öte yandan Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda yer alan yaylalara, hava sıcaklıklarının düşmesiyle kar yağması görenleri şaşırttı.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrediyordu. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi ile Artvin sınırları arasında bulunan ve doğal güzellikleriyle ünlü Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda yer alan yaylalara, hava sıcaklıklarının düşmesiyle kar yağdı. 

Ayder Yaylası'nda 5 santimetreye ulaşan kar kalınlığı daha yüksek rakımdaki yaylalarda ise 10 santimetreye kadar çıktı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan "tam kapanma" sürecini yaylalarda geçirenler ile hayvanlarıyla yaylaya çıkan çobanlar, mayıs ayında kar sürprizi yaşadı. Beyaza bürünen doğada güzel görüntüler oluştu.

rtrtrt.jpg


Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında hava sıcaklıklarının azalarak kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi, hafta ortasından itibaren artarak mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor. Hafta genelinde ise güneşli ve bulutlu bir hava etkili olacak.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar